Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλέξης Κούγιας για «ψευτογιατρό»: «Επικρατεί μια διαδικασία δικαιοσύνης Ουγκάντας»

Αλέξης Κούγιας για «ψευτογιατρό»: «Επικρατεί μια διαδικασία δικαιοσύνης Ουγκάντας»

Στην υπόθεση του «ψευτογιατρού» Διονύση Τριανταφύλλου αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας, λίγο πριν μπει στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για την έναρξη της δίκης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή του.

«Όλοι προαναγγέλουν συλλήψεις και εντάλματα χωρίς καν ο ύποπτος -που δεν είναι καν κατηγορούμενος- να έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας λίγο πριν τη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον «ψευτογιατρό» Διονύση Τριανταφύλλου.

«Η αστυνομία δίνει τηλέφωνα στα ΜΜΕ για να μιλήσουν με υποτιθέμενα θύματα», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας και ανέφερε ότι ο 66χρονος σήμερα «ψευτογιατρός» υπήρξε «επίλεκτος φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, που ξέρετε τι σημαίνει να είσαι επίλεκτος σε ομάδα πρωταθλητών Ελλάδας».

«Εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που είναι κοντά στα 70 του χρόνια και σταμάτησε πριν αρκετά χρόνια να δουλεύει. Επικρατεί μια διαδικασία δικαιοσύνης Ουγκάντας χωρίς να υπάρχει δικογραφία, ποινική δίωξη, χωρίς να υπάρχει απολογία και εξηγήσεις που είναι προαπαιτούμενο. Μιλάμε για ανθρώπους που έχει προσπαθήσει να βοηθήσει είτε από σκλήρυνση κατά πλάκας ή αλλά προβλήματα ως φυσιοθεραπευτής 12 χρόνια πριν. Αυτό έγινε και με την Πισπιριγκου και με τον Λιγανδη» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Πάντως, οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για τη δράση του «ψευτογιατρού» ολοένα και πληθαίνουν από την ημέρα που έγινε γνωστή η σοκαριστική υπόθεση. Συγγενής ενός εκ των θυμάτων του, είπε στο MEGA ότι «πήγαμε στη Γερμανία, της είπαν ότι θα γίνει καλά, της έδωσαν πεπτίδια και της έκαναν μετά βλαστοκύτταρα. Το κάθε πεπτίδιο στοίχιζε 200 ευρώ και 100 ευρώ ο ένα άλλο, μικρό το οποίο ήταν και καλά για τους νευρώνες.

Τα βλαστοκύτταρα 25.000 ευρώ, το παιδί δεν πήγαινε καλά, εγώ άρχισα να υποψιάζομαι. Τοπ παιδί όμως δεν ήθελε να σταματήσει τη θεραπεία, γιατί πίστευε ότι θα γίνει καλά. Περάσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί να κλαίει, να χειροτερεύει συνέχεια και να κοιμάται είκοσι ώρες το 24ωρο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις