Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: «Η ανακρίτρια φοβήθηκε μην αναδείξω ότι η ανάκριση αυτή ήταν κουτσομπολάδικο»

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: «Η ανακρίτρια φοβήθηκε μην αναδείξω ότι η ανάκριση αυτή ήταν κουτσομπολάδικο»

Απορρίφθηκε σήμερα (12.01.2023) με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας που κατέθεσε χθες ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Μετά την απόρριψη της αίτησης που υπέβαλε, αναμένεται πλέον η ολοκλήρωση της απολογίας της κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου, από το σημείο που σταμάτησε χθες, με τον Αλέξη Κούγια να κάνει τις πρώτες δηλώσεις.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε, μεταξύ άλλων πως υπάρχει η λογική πως δεν πρέπει να απομυθοποιούνται οι δικαστές, σχολιάζοντας τη απόφαση της απόρριψης. 

Στάθηκε στις ερωτήσεις που έκανε χτες η ανακρίτρια στην κατηγορουμένη, αναφέροντας πως είχαν κουτσομπολίστικη χροιά. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η ανακρίτρια για πολλές ώρες, ρωτούσε την Ρούλα Πισπιρίγκου «τι όνειρα έβλεπε, πως τα ερμηνεύει, αν έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, αν έχει πάθει καρκίνο στο ισχίο, και πως ήταν η σχέση της με τον Δασκαλάκη», ενώ όπως τόνισε, καμία ερώτηση δεν ήταν σχετική με την υπόθεση. «Με προκάλεσε να κάνω αίτηση εξαιρέσεως», υποστήριξε.

Τόνισε επίσης, πως η ανακρίτρια δεν σεβάστηκε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η απολογία της κατηγορουμένης θα πρέπει αναγκαστικά να γίνει χωρίς παρουσία δικηγόρου. «Ακούστε τι απρεπές έκανε. Διέκοψε την διαδικασία 3 η ώρα σήμερα, ενώ γνωρίζει πως κάθε μέρα, 3-5 κάνω ορμονοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Δηλαδή, θέλει η διαδικασία πλέον ενώπιον του κ. Εισαγγελέως, να γίνει χωρίς την παρουσία δικηγόρου», είπε ο Αλέξης Κούγιας που επρόκειτο να φύγει για να κάνει τις θεραπείες του.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα ολοκληρωθεί τελικά σήμερα η διαδικασία ανέφερε ειρωνικά πως: «Κανείς δεν είναι σίγουρος τι μπορεί να προκύψει σε αυτή την ανάκριση…» και συμπλήρωσε πως πρέπει να τον αφήσει η ανακρίτρια να ολοκληρώσει την δήλωσή του. «Φοβήθηκε μην αναδείξω ότι η ανάκριση αυτή ήταν κουστομπολάδικο», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια: 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις