Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Άλιμος: Μέλος συμμορίας που είχε εξαρθρωθεί πρόσφατα ένας από τους δράστες της επίθεσης στον 14χρονο

Άλιμος: Μέλος συμμορίας που είχε εξαρθρωθεί πρόσφατα ένας από τους δράστες της επίθεσης στον 14χρονο

Σε εννέα συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για τις μαχαιριές που δέχτηκε ο 14χρονος χθες το απόγευμα σε πάρκινγκ γνωστού φαστφουντάδικου στον Άλιμο.

Ωστόσο όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ένας από τους ανήλικους δράστες είχε συλληφθεί και πριν λίγο καιρό, καθώς ήταν μέλος συμμορίας που επιτίθονταν σε συνομήλικους τους και τους λήστευαν.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν γρήγορα στο σημείο που είχε διαπραχθεί το αιματηρό περιστατικό κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση.

Click4more: Άλιμος: «Του φώναξε θα σε μαχαιρώσω κι άρχισε να τον καρφώνει στα πλευρά με το μαχαίρι»

Πρόκειται για έξι αγόρι και τρία κορίτσια, εκ οποίων οι οκτώ ηλικίας από 14- 16 ετών κι ένας 19χρονος. Τους οδήγησαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν από το θύμα.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Ένα όμως από τους συλληφθέντες είχε απασχολήσει και πριν λίγο καιρό τις αστυνομικές. Πρόκειται για 16χρονο που μαζί με δύο ακόμα άτομα ηλικίας 19 και 16 ετών είχαν φτιάξει μια συμμορία η οποία χτυπούσε ανήλικους στις περιοχές της Γλυφάδας και της Ηλιούπολης. Οι άγουροι ληστές με μαχαίρια και σουγιάδες απειλούσαν παιδιά που τα εντόπιζαν να κινούνται στους δρόμους και τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Μέχρι τη στιγμή που έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών είχαν πραγματοποιήσει πέντε ληστείες σε βάρος εννέα ανηλίκων ηλικίας από 13 έως 16 ετών. Μάλιστα η τριμελής συμμορία ανέβαζε και φωτογραφίες από τα κατορθώματα της στο διαδίκτυο.

Click4more: Άλιμος: Βίντεο ντοκουμέντο από το μαχαίρωμα ανηλίκων σε 14χρονο για να του πάρουν το κινητό

Ο ανήλικος αναγνώρισε τρία από τα άτομα που τον χτύπησαν, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να πει ποιος ήταν αυτός που τον μαχαίρωσε.

Βαρύτατες κατηγορίες κατά των ανηλίκων

Ποινική δίωξη για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε σε βάρος των ανηλίκων που κατηγορούνται για το μαχαίρωμα 14χρονου χθες (13.07.2021) στην περιοχή του Αλίμου. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Άλιμο παραπέμφθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων, από την οποία αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις