Ελλάδα

Αλκυόνη: Ο απόλυτος πριβέ εξωτικός παράδεισος με τη «σκοτεινή» ιστορία

Πετάμε πάνω από την παραλία Μικρή Αλκυόνη, κοντά στα Στραβά Κορινθίας.

Είναι ένας τόπος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, καθώς έχει τιρκουάζ, πεντακαθαρά νερά και σκεπάζεται από ένα καταπράσινο, πυκνό πευκοδάσος. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό, όμως το μέρος στοιχειώνεται από δύο σκοτεινά στοιχεία:

Κατά πρώτον βρίσκεται πολύ κοντά στο «λημέρι» των Καρχαριών του Κορινθιακού, που είναι οι Αλκυονίδες νήσοι.

Πολλές φορές στην περιοχή έχουν βρεθεί καρχαρίες (σκυλόψαρα) ακόμη και στα πολύ ρηχά νερά, τρομάζοντας τους λουόμενους. Τέτοια περιστατικά έχουν κινηματογραφηθεί και μπορείτε να βρείτε σχετικά βίντεο στο Internet.

Κατά δεύτερον βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του «Τέρατος» των Αλκυονίδων (όπως το έχει ονομάσει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης), του ρήγματος που είχε δώσει τον φοβερό, πολύνεκρο σεισμό της 24ης Φεβρουαρίου 1981, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ στην Αθήνα.

Οι Αλκυονίδες, στην Ελληνική μυθολογία, ήταν 7 Νύμφες, κόρες του γίγαντα Αλκυονέα. Τα ονόματά τους ήταν Αλκίππη, Ανθή, Αστερία, Δριμώ, Μεθώνη, Παλλήνη και Φθονία.

Όταν ο Ηρακλής σκότωσε τον πατέρα τους, λυπήθηκαν τόσο που έπεσαν στη θάλασσα. Η Αμφιτρίτη τις έδειξε συμπόνια και τις μεταμόρφωσε σε αλκυόνες.

Η παραλία είναι πριβέ, καθώς η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη.

Μπορείτε να την επισκεφθείτε είτε με πεζοπορία από τα κοντινά Στραβά Κορινθίας μέσω του πλούσιου πευκοδάσους είτε δια θαλάσσης, με σκάφος.

Πηγή: Haanity

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Οι «εξηγήσεις» του ιδιοκτήτη που τον στέλνουν στη φυλακή και το πόρισμα - «φωτιά» για τις εγκληματικές παραλείψεις
Αν και ο ίδιος προσπαθεί να ρίξει το «μπαλάκι» των ευθυνών σε άλλους, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν είναι εκείνος που πρέπει να πάρει το δρόμο για τη φυλακή
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Ένωση δικαστών και εισαγγελέων: Πολιτική τυμβωρυχία και άκρατος καιροσκοπισμός πάνω στη δίκη για τα Τέμπη
«Θα παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και θα τοποθετούμαστε για να εξηγούμε στον λαό τις διαδικασίες και να ξεσκεπάζουμε έγκαιρα κάθε απόπειρα υπονόμευσης της δίκης»
Στιγμιότυπο από την τραγωδία στα Τέμπη
«Δεν καταφέραμε να σώσουμε τα δύο νέα παιδιά» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για το δυστύχημα των εργατών στη Βάρη
Ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ασκληπιείου Βούλας, «άσφυγμοι και απνοϊκοί με αναφερόμενη ηλεκτροπληξία»
κρεβάτια νοσοκομείου
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις αλλαγές στα τρένα: Τα υλικά των καθισμάτων είναι πιο εύφλεκτα από ότι θα έπρεπε
«Ο ΟΣΕ αλλάζει στην πράξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για τις κάμερες σε συρμούς και σήραγγες και τα καινούργια τρένα που θα παραλάβει η χώρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης