Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αλκυόνη: Αυτός είναι o πριβέ εξωτικός παράδεισος με τη «σκοτεινή» ιστορία

Αλκυόνη: Αυτός είναι o πριβέ εξωτικός παράδεισος με τη «σκοτεινή» ιστορία

Πετάμε πάνω από την παραλία Μικρή Αλκυόνη, κοντά στα Στραβά Κορινθίας.

Είναι ένας τόπος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, καθώς έχει τιρκουάζ, πεντακαθαρά νερά και σκεπάζεται από ένα καταπράσινο, πυκνό πευκοδάσος. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό, όμως το μέρος στοιχειώνεται από δύο σκοτεινά στοιχεία:

Κατά πρώτον βρίσκεται πολύ κοντά στο «λημέρι» των Καρχαριών του Κορινθιακού, που είναι οι Αλκυονίδες νήσοι.

Πολλές φορές στην περιοχή έχουν βρεθεί καρχαρίες (σκυλόψαρα) ακόμη και στα πολύ ρηχά νερά, τρομάζοντας τους λουόμενους. Τέτοια περιστατικά έχουν κινηματογραφηθεί και μπορείτε να βρείτε σχετικά βίντεο στο Internet.

Κατά δεύτερον βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του «Τέρατος» των Αλκυονίδων (όπως το έχει ονομάσει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης), του ρήγματος που είχε δώσει τον φοβερό, πολύνεκρο σεισμό της 24ης Φεβρουαρίου 1981, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ στην Αθήνα.

Οι Αλκυονίδες, στην Ελληνική μυθολογία, ήταν 7 Νύμφες, κόρες του γίγαντα Αλκυονέα. Τα ονόματά τους ήταν Αλκίππη, Ανθή, Αστερία, Δριμώ, Μεθώνη, Παλλήνη και Φθονία.

Όταν ο Ηρακλής σκότωσε τον πατέρα τους, λυπήθηκαν τόσο που έπεσαν στη θάλασσα. Η Αμφιτρίτη τις έδειξε συμπόνια και τις μεταμόρφωσε σε αλκυόνες.

Η παραλία είναι πριβέ, καθώς η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη.

Μπορείτε να την επισκεφθείτε είτε με πεζοπορία από τα κοντινά Στραβά Κορινθίας μέσω του πλούσιου πευκοδάσους είτε δια θαλάσσης, με σκάφος.

Πηγή: Haanity

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις