Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλλάζει ο καιρός με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Μπορεί από σήμερα να μπαίνουμε και επίσημα στο καλοκαίρι όμως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές και καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά

Στην Μακεδονία και την Θράκη, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά κυρίως το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το απόγευμα βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την  Ήπειρος, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Ηπειρο και δυτική Στερεά όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές η καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα στην ανατολική Στερεά πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 που το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στις  Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα από το βράδυ είναι πιθανό να είναι έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθεί τοπική βροχή η καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες που πρόσκαιρα πιθανόν να είναι ισχυρές. Από το βράδυ σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Διαβάστε περισσότερα για τον καιρό στην σελίδα του Newsit

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε