Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλλάζουν όλα με το ΑΦΜ που γίνεται Προσωπικός Αριθμός

Αλλάζουν όλα με το ΑΦΜ που γίνεται Προσωπικός Αριθμός

Αλλάζουν όλα με την εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού, που στην πρώτη φάση θα αντιστοιχεί με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, γίνεται Προσωπικός Αριθμός, και το Taxisnet έχει πάρει… φωτιά για να ξεκαθαρίσει το ηλεκτρονικό χάος δεκαετιών με διπλούς ΑΦΜ, διπλές ταυτότητες κ.ά., πίσω από το οποίο κρύβεται μεγάλη φοροδιαφυγή, αλλά και ταλαιπωρία χιλιάδων απλών πολιτών.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) προχωρεί άμεσα στον εντοπισμό περιπτώσεων πολιτών με πολλαπλό ΑΦΜ, AMKA και Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) μέσω διαδικασιών ταυτοποίησης αλλά και επικαιροποίησης των στοιχείων τους.

Όπως αναλύει ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλς, εντός διετίας θα καθιερωθεί ο Προσωπικός Αριθμός, ένας εννεαψήφιος αριθμός, ο οποίος θα είναι μοναδικός για κάθε πολίτη και θα αντικαταστήσει ΑΜΑ, ΑΜΚΑ κλπ…

Για πρώτη φορά πραγματοποιείται η ενιαία ταυτοποίηση των πολιτών, αλλά και η διασταύρωση στοιχείων βάσει ονοματεπωνύμου, ημερομηνίας γέννησης, πατρωνύμου, μητρωνύμου κ.ά., ενώ θα υπάρχει συνεχής επικαιροποίηση των στοιχείων ταυτοποίησης μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας από το υπουργείο Εσωτερικών προς το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της γραμματείας προκειμένου να αποφεύγονται λάθη και να εμφανίζονται οι πολίτες στα μητρώα με τα πρόσφατα στοιχεία τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις