Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλλόκοτη Πρωτομαγιά: Απεργία στον ΗΣΑΠ και στα τρένα – Συγκεντρώσεις με… αποστάσεις

Αλλόκοτη Πρωτομαγιά: Απεργία στον ΗΣΑΠ και στα τρένα – Συγκεντρώσεις με… αποστάσεις
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η Πρωτομαγιά τις μέρες του κορονοϊού δεν θα μπορούσε να μην είναι διαφορετική. Δεν θα μπορούσε να μην είναι αλλιώτικη. Θα έχει τις απεργίες της. Θα έχει και τις συγκεντρώσεις της. Αλλά οι τελευταίες θα γίνουν με… αποστάσεις και λίγα άτομα.

Το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει κανονικά την απεργιακή του συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα. Υπόσχονται όμως ότι τα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και κυρίως οι αποστάσεις.

Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας, αφού τα μέτρα περιορισμού λόγω κορονοϊού παραμένουν σε ισχύ, σήμερα Πρωτομαγιά απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και στα τρένα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Σήμερα θα μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Ηλεκτρικού και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Στο πλαίσιο της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Λόγω της απεργίας καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3631.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις