Ελλάδα

Αλβανία: Ανεπιθύμητοι 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία του Κωνταντίνου Κατσίφα

- Το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακηρύσσει ανεπιθύμητους 52 Έλληνες - Τους καταλογίζει οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας - Κάνουν λόγο για «Απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση» προς τη χώρα τους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διάθεση να συντηρήσει το τεταμένο κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία δείχνει να έχει η κυβέρνηση της χώρας. Ακριβώς ένα 24ωρα μετά την κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας εξέδωσε γραπτή δήλωση του Αλβανού υφυπουργού Εσωτερικών, Σάντερ Λέσι, με την οποία ανακηρύσσει 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία  στο χωριό Βουλιαράτες, ανεπιθύμητους για τη χώρα.

Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται οι 52 Έλληνες αλλά τους καταλογίζει οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας αλλά και δηλώσεις ενάντια στη συνταγματική τάξη, την Εθνική Ασφάλεια αλλά και τη δημόσια Ειρήνη.

Επικαλείται τη νομοθεσία της Αλβανίας για την «υπεράσπιση σημαντικών εθνικών συμφερόντων που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια, ενόψει της αυστηρής διατήρησης των διεθνών σχέσεων της χώρας και συγκεκριμένα των φιλικών σχέσεων με τη Δημοκρατία της Ελλάδος δεσμευμένη να προστατεύει και να εγγυάται από κάθε άποψη τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την πολύτιμη, ιστορικά αρμονική παρουσία αυτής της μειονότητας στην αγκαλιά της αλβανικής οικογένειας».

[read4more]

Οι Αλβανοί κάνουν λόγο για «Απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση» προς τη χώρα τους, «τα όσα έγιναν από ανεξάρτητα άτομα και ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα που κακοποίησαν το σεβασμό μας προς την οικογένεια που πενθούσε και μετατρέποντας ένα τελετουργικό ταφής σε έναν απαράδεκτο εξτρεμισμό».

«Αυτοί οι 52 αλλά και άλλοι που ακόμη εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας μας σχετικά με τις χθεσινές εξτρεμιστικές ενέργειες στο χωριό Βουλιαράτες, δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Αλβανία για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Βαρδινογιάννης: Ο «Καπετάνιος» σάλπαρε για το τελευταίο του ταξίδι, αφήνοντας πίσω μια θρυλική κληρονομιά – Τα πάθη, ο έρωτας, η οικογένεια και ο Παναθηναϊκός
Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Βαρδινογιάννη σε ηλικία 90 ετών σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για το ελληνικό επιχειρείν, τη ναυτιλία και, πάνω από όλα, για τον ελληνικό αθλητισμό.
Γιώργος Βαρδινογιάννης 6
«Μου είπε ότι του έβαλε λιβάνι, όχι ατροπίνη» λέει φίλη της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον πρώην σύζυγό της - Βίντεο με τον γιατρό να καταρρέει
«Η νοσηλεύτρια μου είπε ότι μια ρασοφορεμένη της πούλησε λιβάνι λέγοντάς της ότι μπορείς να το φας» αποκαλύπτει η φίλη της 41χρονης
Περιστέρι
Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο Μαζωνάκη: Στο «μικροσκόπιο» η γυναίκα που έκανε ταυτόχρονα πλασμαφαίρεση, η δεύτερη κλινική και τα alert του μηχανήματος
Τι αναφέρει περιβάλλον της συμβούλου ψυχικής υγείας στην Πατριάρχου Ιωακείμ - Η «θεραπεύτρια κακάο» και το πώς «χάκαραν» το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης με φυσικό ορό
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και το εσωτερικό της κλινικής στο Κολωνάκι