Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Άμεσες λύσεις στα ανοιχτά ζητήματα της Θεσσαλονίκης διεκδικεί ο Κ. Ζέρβας – Eπαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης

Άμεσες λύσεις στα ανοιχτά ζητήματα της Θεσσαλονίκης διεκδικεί ο Κ. Ζέρβας – Eπαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης

Άμεσες λύσεις σε μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων της πόλης διεκδίκησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αθήνα, που ολοκληρώθηκε σήμερα (12/07) το μεσημέρι με θετικό πρόσημο.

Η λίστα με τα εκκρεμή θέματα αλλά πρωτίστως με τις προτεραιότητες για τη Θεσσαλονίκη παραδόθηκε από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στα χέρια του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και άλλων κορυφαίων υπουργών της νέας κυβέρνησης.

Στη σημερινή συνάντησή του με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσήλθε με έναν φάκελο στον οποίο συνοψίζονται τα βασικά αιτήματα που συνθέτουν την ατζέντα της πόλης.

Επιτάχυνση των μεγάλων πρότζεκτ

Στον πυρήνα των διεκδικήσεων που ετέθησαν από την πλευρά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης βρίσκεται η επιτάχυνση σειράς μεγάλων πρότζεκτ που έχουν σχεδιαστεί για τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων η ανάπλαση της ΔΕΘ, η ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου αλλά και η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος κι ενός μητροπολιτικού πάρκου πέριξ αυτού.

Ο κ. Ζέρβας προέβαλε μετ’ επιτάσεως το αίτημα της απόδοσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης ακινήτων στη νέα παραλία που σήμερα βρίσκονται στην ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ, ενώ ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση του βιομηχανικού συγκροτήματος της ΥΦΑΝΕΤ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε ακόμη το ζήτημα του νέου γηπέδου της Τούμπας όπως και θέματα για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Άρη και του Ηρακλή.

Συγκοινωνίες και κυκλοφοριακό

Κεντρική θέση στο υπόμνημα που κατατέθηκε από την πλευρά του Δημάρχου καταλαμβάνει αυτό της άμεσης υποστήριξης της Θεσσαλονίκης στις συγκοινωνίες. Σε κορυφαίο ζήτημα αναδείχθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης η ανάταξη του ΟΑΣΘ, μεταξύ άλλων με άμεσες προσλήψεις οδηγών και τεχνικού προσωπικού.

Πλάι στο αίτημα για ενίσχυση του ΟΑΣΘ, ο κ. Ζέρβας έθεσε και αυτά της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά με τη λειτουργία του μετρό, της εφαρμογής ενός σχεδίου διαχείρισης των κυκλοφοριακών επιβαρύνσεων κατά την εκτέλεση των εργασιών για το flyover αλλά και της άμεσης ενίσχυσης της δύναμης της Τροχαίας για την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού.

ΤΑΠ και πολεοδομία στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε συνάντηση με ευρεία αυτοδιοικητική ατζέντα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Ο κ. Ζέρβας ζήτησε από τον κ. Λιβάνιο να αντιμετωπιστούν κατά απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση ΤΑΠ όπως και την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για τη διεκπεραίωση υποθέσεων από τις υπηρεσίες πολεοδομίας, ώστε να σταματήσουν οι ουρές και οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Τη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών απασχόλησαν και σειρά άλλων ζητημάτων, όπως η αναγκαιότητα για προσλήψεις τακτικού προσωπικού στους δήμους, η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης έργων που εντάσσονται σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η αντιμετώπιση των αναγκών για απαλλοτριώσεις κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Ζέρβας είχε διαδοχικές συναντήσεις χτες με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις