Ελλάδα

Αμφίπολη: Ταξίδι στον αρχαίο τάφο με… υδροπλάνο! (ΦΩΤΟ)

Λέων, Σφίγγες, Καρυάτιδες και το... "κυρίως πιάτο" των ανασκαφών στην Αμφίπολη που ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί, είναι μερικοί από τους λόγους που η πόλη των Σερρών έχει "μαγνητίσει" το ενδιαφέρον χιλιάδων Ελλήνων και όχι μόνο και γι' αυτό το λόγο επιστρατεύονται... υδροπλάνα για τη μεταφορά στην "καρδιά" των ανασκαφών.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρία ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, εκδήλωσε ενδιαφέρον να εντάξει στα δρομολόγιά της την ευρύτερη περιοχή, από τον προσεχή Μάϊο.

Ο δήμαρχος, Κωσταντίνος Μελίτος, έλαβε χθες, Πέμπτη, ένα έγγραφο από την συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία ζητά να της δοθεί άδεια προσέγγισης στο λιμάνι, ούτως ώστε να μεταφέρονται οι τουρίστες από την πρωτεύουσα, αλλά και άλλους σταθμούς που έχει.

Το συγκεκριμένο αίτημα αδειοδότησης υδατοδρομείου θα τεθεί σε πρώτη φάση στο Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης και τις επόμενες ημέρες θα πάρει το δρόμο για το δημοτικό συμβούλιο, τη στιγμή που η ανάθεση της εταιρείας η οποία θα αναλάβει τελικά τα δρομολόγια, θα γίνει κατόπιν διαγωνισμού.

Θετικά το βλέπει ο Δήμος

Ο νέος δήμαρχος, αφού τονίζει πως πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για την πόλη, ρωτήθηκε για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή στην μικρή πόλη που βρίσκεται κοντά στις Σέρρες, μετά την αποκάλυχη του εντυπωσιακού ταφικού μνημείου.

Δήμαρχος: “Εμείς δουλεύουμε με μεράκι και πέρα από τα κόμματα”

“Δεν έχει αλλάξει κάτι που να είναι τόσο αισθητό, σίγουρα όμως τα ευρήματα θα διαμορφώσουν άλλα δεδομένα τα οποία θα αξιοποιήσουμε. Εμείς δουλεύουμε εδώ με αγάπη και μεράκι και πέρα από κόμματα. Μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και το καλό των κατοίκων”, απαντά ο κ. Μελίτος.

Ο Κώστας Μελίτος είναι ο εργολάβος που έκανε την μελέτη ύδρευσης στην Μεσολακκιά, το χωριό που βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από τον τάφο, ενώ πριν την “κάθοδό” του στον αυτοδιοικητικό “στίβο”, είχε ενεργή συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις που στόχευαν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή: thousandnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

La Stampa για Αμφίπολη: Το μέλλον της Ελλάδας ξεκινά και πάλι από έναν τύμβο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση με εγκατάλειψη στο Ίλιον - «Δεν προλάβαμε να κάνουμε βήμα, είμαστε χάλια»
Συγκλονίζουν τα πλάνα από τη στιγμή που ο μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε ηλικιωμένους και το 9χρονο εγγόνι τους, εγκαταλείποντάς τους αιμόφυρτους στη μέση του δρόμου
Παράσυρση στο Ίλιον
Αυτά είναι τα στρατόπεδα στην Κρήτη που προορίζονται για Κλειστά Κέντρα Κράτησης Μεταναστών – Τα 3 που πληρούν τις προϋποθέσεις
Το προηγούμενο διάστημα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επιθεώρησαν 8 εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης - Επικρατέστερο θεωρείται το στρατόπεδο Ζωγραφάκη
Το στρατόπεδο Ζωγραφάκη στην Κρήτη 2