Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Αμφίπολη: Ταξίδι στον αρχαίο τάφο με… υδροπλάνο! (ΦΩΤΟ)

Αμφίπολη: Ταξίδι στον αρχαίο τάφο με… υδροπλάνο! (ΦΩΤΟ)

Λέων, Σφίγγες, Καρυάτιδες και το… “κυρίως πιάτο” των ανασκαφών στην Αμφίπολη που ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί, είναι μερικοί από τους λόγους που η πόλη των Σερρών έχει “μαγνητίσει” το ενδιαφέρον χιλιάδων Ελλήνων και όχι μόνο και γι’ αυτό το λόγο επιστρατεύονται… υδροπλάνα για τη μεταφορά στην “καρδιά” των ανασκαφών.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρία ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, εκδήλωσε ενδιαφέρον να εντάξει στα δρομολόγιά της την ευρύτερη περιοχή, από τον προσεχή Μάϊο.

Ο δήμαρχος, Κωσταντίνος Μελίτος, έλαβε χθες, Πέμπτη, ένα έγγραφο από την συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία ζητά να της δοθεί άδεια προσέγγισης στο λιμάνι, ούτως ώστε να μεταφέρονται οι τουρίστες από την πρωτεύουσα, αλλά και άλλους σταθμούς που έχει.

Το συγκεκριμένο αίτημα αδειοδότησης υδατοδρομείου θα τεθεί σε πρώτη φάση στο Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης και τις επόμενες ημέρες θα πάρει το δρόμο για το δημοτικό συμβούλιο, τη στιγμή που η ανάθεση της εταιρείας η οποία θα αναλάβει τελικά τα δρομολόγια, θα γίνει κατόπιν διαγωνισμού.

Θετικά το βλέπει ο Δήμος

Ο νέος δήμαρχος, αφού τονίζει πως πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για την πόλη, ρωτήθηκε για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή στην μικρή πόλη που βρίσκεται κοντά στις Σέρρες, μετά την αποκάλυχη του εντυπωσιακού ταφικού μνημείου.

Δήμαρχος: “Εμείς δουλεύουμε με μεράκι και πέρα από τα κόμματα”

“Δεν έχει αλλάξει κάτι που να είναι τόσο αισθητό, σίγουρα όμως τα ευρήματα θα διαμορφώσουν άλλα δεδομένα τα οποία θα αξιοποιήσουμε. Εμείς δουλεύουμε εδώ με αγάπη και μεράκι και πέρα από κόμματα. Μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και το καλό των κατοίκων”, απαντά ο κ. Μελίτος.

Ο Κώστας Μελίτος είναι ο εργολάβος που έκανε την μελέτη ύδρευσης στην Μεσολακκιά, το χωριό που βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από τον τάφο, ενώ πριν την “κάθοδό” του στον αυτοδιοικητικό “στίβο”, είχε ενεργή συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις που στόχευαν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή: thousandnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

La Stampa για Αμφίπολη: Το μέλλον της Ελλάδας ξεκινά και πάλι από έναν τύμβο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε