Ελλάδα

Αμπελόκηποι: Κατηγορείται για τρομοκρατία ο 31χρονος που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για την έκρηξη και οι 2 γυναίκες

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (2/11/24), ο 31χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε στην αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής και συνελήφθη καθώς φέρεται να σχετίζεται με την έκρηξη στο διαμέρισμα στην οδό Αρκαδίας στους Αμπελοκήπους.

Κατηγορίες για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα απαγγέλθηκαν σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα, της 33χρονης που νοσηλεύεται φρουρούμενη στον Ευαγγελισμό και μια ακόμα γυναίκας για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους.

AMPELOKIPOI

Η ποινική δίωξη αφορά τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, των τρομοκρατικών  πράξεων κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών, των τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με ενδεχόμενο δόλο από την οποία μπορούσε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και τα πλημμελήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της παράνομης οπλοκατοχή.

Για τις δύο γυναίκες εκδόθηκαν και εντάλματα σύλληψης.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακρίτρια και ο κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται κάθε σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Για την 33χρονη, αναμένεται η ανακρίτρια, όταν η κατάσταση της υγείας της 33χρονης το επιτρέψει,  να μεταβεί στον Ευαγγελισμό προκειμένου να λάβει και απολογία.

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 1
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 4
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 4
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής 13