Ελλάδα

Αμπελόκηποι: Πράσινος παράδεισος – Η ανάπλαση του πάρκου «Έλενας Βενιζέλου» στα Κουντουριώτικα από τον Δήμο Αθηναίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα πράσινο παράδεισο απέκτησαν οι Αμπελόκηποι μετά την αναπλάση του πάρκου «Έλενας Βενιζέλου» από τον Δήμο Αθηναίων.

Ένα καταπράσινο πάρκο με δεκάδες δέντρα, χιλιάδες θάμνους, αλλά και πολύχρωμα φυτά άρχισε να ανθίζει στη γειτονιά των Αμπελοκήπων. Πρόκειται για το πάρκο «Έλενας Βενιζέλου» στα Κουντουριώτικα το οποίο, μετά τις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων, είναι έτοιμο να χαρίσει πολύτιμες «ανάσες» δροσιάς σε μικρούς και μεγάλους.

Αυτή η ξεχωριστή όαση πρασίνου βρίσκεται σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης και έχει έκταση 7.000 τ.μ. Το πάρκο στους Αμπελόκηπους επανασχεδιάστηκε από την αρχή με βάση τις σύγχρονες αρχές της βιωσιμότητας, ώστε να γίνει ένας αυθεντικός και σύγχρονος χώρος πρασίνου, ανθεκτικός στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Οι διαθέσιμες φυτευτικές επιφάνειες αυξήθηκαν και το φυτικό κεφάλαιο του πάρκου εμπλουτίστηκε με 85 μεγάλα αειθαλή και φυλλοβόλα δέντρα, 5.300 θάμνους και 625 τ.μ χλοοτάπητα.

Μεγάλη ανάσα στο γκρι της πόλης

«Κάθε πάρκο που «γεννιέται» στην Αθήνα, μια μεγάλη «ανάσα» για όσους ζούμε στο γκρι της πόλης. Το πάρκο στα Κουντουριώτικα στους Αμπελόκηπους γίνεται ξανά κομμάτι της καθημερινότητας μας και πολύτιμη διέξοδος για όποιον θέλει να ξεφύγει από το άγχος και το θόρυβο της πόλης. Ένα πράσινο σημείο αναφοράς, που τροφοδοτεί τη πυκνοκατοικημένη γειτονιά των Αμπελοκήπων με περισσότερο οξυγόνο», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

PARKO AMPELOKHPOI

PARKO AMPELOKHPOI

PARKO AMPELOKHPOI

Οι παρεμβάσεις

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν πολυεπίπεδες παρεμβάσεις στο πάρκο των Αμπελοκήπων, με στόχο τη δημιουργία ενός ποικιλόμορφου, φιλικού και ασφαλούς για το περιβάλλον και τους χρήστες, δημόσιου χώρου. Σε αυτό πλαίσιο, έγινε χρήση βιοκλιματικών και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, που χαρακτηρίζονται από υδατοδιαπερατότητα και από φυσικότητα, ενώ δημιουργήθηκαν σημαντικές υποδομές, όπως είναι οι «κήποι βροχής» για τη διευθέτηση των ομβριων.

Ο αστικός εξοπλισμός του πάρκου ενισχύθηκε και οι υποδομές του αναβαθμίστηκαν, διαμορφώνοντας ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον για τους επισκέπτες. Τα κράσπεδα και τα μονοπάτια ανακατασκευάστηκαν, ενώ τοποθετήθηκαν νέα καλλισθενικά όργανα, καλαθάκια απορριμμάτων, σύγχρονα φωτιστικά και άνετα καθιστικά. Το πάρκο διαθέτει, πλέον, σύγχρονες υποδομές, που εξασφαλίζουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση και κυκλοφορία των ατόμων με προβλήματα κινητικότητας και όρασης.

PARKO AMPELOKHPOI

PARKO AMPELOKHPOI

PARKO AMPELOKHPOI

«Η Αθήνα αποκτά ακόμη ένα σύγχρονο και καταπράσινο πάρκο, με πολλαπλές χρήσεις αναψυχής και άθλησης. Έναν νέο πνεύμονα πρασίνου με ποιοτικές κατασκευές, πλήρη αστικό εξοπλισμό, σύγχρονες υποδομές και λειτουργικούς χώρους. Μικροί και μεγάλοι έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να πάρουν μια μεγάλη “ανάσα” δροσιάς, κάνοντας μια βόλτα στο πλήρως αναμορφωμένο πάρκο «Έλενας Βενιζέλου» στα Κουντουριώτικα», αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου Χρήστος Τεντόμας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανεβάζουν ξανά ρολά τα καταστήματα της Pizza Fan - Επιστρέφουν οι 2.000 εργαζόμενοι, μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές τους
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να στελεχωθεί το τηλεφωνικό κέντρο για να λειτουργήσει και να συνδεθεί με όλα τα υποκαταστήματα - τα 109 υποκαταστήματα και franchise σε ολόκληρη τη χώρα
Pizza Fan: Ανεβάζουν ξανά ρολά τα καταστήματα – Επιστρέφουν οι 2.000 εργαζόμενοι, μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές τους
5
Δολοφονία στις Σέρρες: «Αποκλείω να το έκανε ο γιος, το θύμα μου είχε πει ότι τον παρενοχλούν κάποιοι» λέει γειτόνισσα του πατέρα
«Ο γιος ήταν φοβισμένος, ήθελε να πάει στην αστυνομία, το θύμα όταν έπινε δημιουργούσε φασαρίες και χτυπούσε και τη γυναίκα του, έχουν περάσει δύσκολα», λέει γειτόνισσα του 68χρονου στο newsit.gr
Το θύμα και ο γιος του που κρίθηκε προφυλακιστέος