Ελλάδα

Αμβρόσιος: Ευλογίες για Χρυσή Αυγή κι «αφορισμοί» για Ανδρουλάκη

Αν και είναι Μητροπολίτης των μαρτυρικών Καλαβρύτων, ενός τόπου που βάφτηκε με αίμα από τα χέρια των Γερμανών ναζί, ο Αμβρόσιος προκαλεί για άλλη μια φορά, υπερασπιζόμενος τη Χρυσή Αυγή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσω του προσωπικού blog που διατηρεί, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος «ανέβασε» ανοιχτή επιστολή, που φέρει τον τίτλο «Η Δημοκρατία μας είναι επιλεκτική; Τότε είναι άρρωστη!» και στην οποία καταγγέλλει τα υπόλοιπα κόμματα για τη συμπεριφορά τους στη Χρυσή Αυγή.

«Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ;», γράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Επιτίθεται επίσης στους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, γράφοντας ότι «έχουν έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους, συμπεριφερόμενοι κατ’ αυτό τον τρόπο στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή», αλλά και στην Αλέκα Πάπαρηγα: «πως να δικαιολογήσεις π.χ. την κυρία Παπαρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ καί στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό…».

Από τα πυρά δε… γλιτώνει ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τη μη κλήση του Νίκου Μιχαλολιάκου στο Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών. «Μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Νίκο Μιχαλολιάκο (…) αυτή καθ’ εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας», γράφει ο Αμβρόσιος.

Έκφραζε δε οργή για τον Μίμη Ανδρουλάκη. «…Οργή μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής».

Από τον… εξάψαλμο δε γλιτώνουν τα ΜΜΕ, κυρίως η δημόσια τηλεόραση και οι δημοσιογράφοι της! «Πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το κανάλι της κρατικής -και όχι της δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωινής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τις εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν και πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι», ασφαλώς για να τους εκθέσουν!
Έτσι μεταξύ των άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας μερίδος Ελλήνων Πολιτών.

«Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της; Ήταν πράγματι αποτέλεσμα “συνωστισμού” η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση;», γράφει ο Αμβρόσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμβρόσιος: Ο Παπανδρέου τώρα πια είναι ένα πεσμένο καλάμι

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα το σημερινό πολιτικό σύστημα»

Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή – φωτο – video

Ορκωμοσία: Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες – Η Χρυσή Αυγή, ο Ανδρουλάκης και οι “γκάφες” Πολύδωρα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φραγκούλης για τραγωδία στην Ψάθα: «Έλειψε ο συντονισμός των ελικοπτέρων – Δεν επιτρέπεται να επιχειρούν ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο ρίψης νερού»
Ο πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων Παντελής Φραγκούλης αναλύει τα πρώτα στοιχεία της τραγωδίας και εξηγεί τι, κατά την εκτίμησή του, μπορεί να οδήγησε στη σύγκρουση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων
Ελικόπτερο 22
Δολοφονία στην Κυψέλη: Ο 26χρονος σκότωσε την Βρετανίδα επειδή «ήθελε να κάνει τη σύντροφό του χριστιανή» – Η μαρτυρία «κλειδί»
Η σύντροφος του δράστη κατέθεσε στις αρχές ότι ο 26χρονος της αποκάλυψε ότι σκότωσε την Βρετανίδα «επειδή πίστευε πως θέλει να την κάνει χριστιανή»
Η 38χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Κυψέλη 13
Η ανατριχιαστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα από τη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Πυκνοί καπνοί, φωτιά και μεγάλη αγωνία»
Η διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποκάλυψε ακόμη ότι τα δύο ελικόπτερα κατέπεσαν σε διαφορετικά σημεία, σε μικρή μεταξύ τους απόσταση
Ελικόπτερο