Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

«Αν δεν έκαναν push ups τους έδιωχνε» – Τι δηλώνει για τις καταγγελίες ο εργοδότης στο LIVE NEWS

«Αν δεν έκαναν push ups τους έδιωχνε» – Τι δηλώνει για τις καταγγελίες ο εργοδότης στο LIVE NEWS

«Είμαι ήδη απόλυτα ικανοποιημένος με τον βαθμό μου ως ταγματάρχης, διότι όλοι ανήκουμε στο Orange Army, τον στρατό του πορτοκαλιού», δηλώνει στο LIVE NEWS ο Πέτρος Καπασακαλίδης, ο RnD Director και quality manager της επιχείρησης παρασκευής χυμού πορτοκαλιού, στην οποία ο ιδιοκτήτης της αποδίδει στρατιωτικούς βαθμούς στους εργαζόμενούς του, από τους οποίους απαιτεί να κάνουν και push ups.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με τους χυμούς πορτοκαλιού, Χρήστος Παπαδημητρακόπουλος, ονομάζει τους εργαζόμενους με στρατιωτικούς βαθμούς όπως π.χ. ταγματάρχης, επιλοχίας, λοχίας κλπ. ενώ παράλληλα τους επιβάλλει και στρατιωτική εκπαίδευση, απαιτώντας push ups για όσους… παρεκκλίνουν.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δηλώνει ότι «πρέπει να δοθεί χώρος στις καταγγελίες και μετά θα σας απαντήσουμε και εμείς σε ό,τι θέλετε. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι να δείτε τον Captain Citrus της Marvel».

Η παραπομπή του αφορά έναν σούπερ ήρωα κινουμένων σχεδίων, της γνωστής εταιρείας, που αποκτά τις υπερφυσικές του ικανότητες από τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού που πίνει. 

Καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας

Αρκετοί είναι οι υπάλληλοι που έχουν αποχωρήσει από την επιχείρηση, καταγγέλλοντας τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε αυτή. Στον «στρατό του πορτοκαλιού», υπάρχει η ύψιστη βαθμίδα που σύμφωνα με τον αυτοαποκαλούμενο ταγματάρχη της επιχείρησης, είναι ένας στόχος εφικτός.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη επιχείρηση θεωρήθηκαν από αρκετούς απαράδεκτες και αποχώρησαν μόλις κατάλαβαν, όπως ισχυρίζονται, πώς ακριβώς λειτουργεί η εταιρεία.

«Όλα αυτά που ακούγονται είναι αλήθεια. Τα έχω δει. Αυτά τα λοχίας, επιλοχίας κοκ ίσχυαν κανονικά. Ήταν κάτω τα κορίτσια και εκεί που καθόμασταν και γράφαμε, ήρθε πάνω και τους είπε: “πέστε κάτω και κάντε push ups” και τα έκαναν μαζί του», δηλώνει πρώην υπάλληλος στο LIVE NEWS.

«Μπορεί να έφευγαν και από τη δουλειά, άμα δεν το κάνανε. Σε όλους το έκανε, όχι μόνο σε έναν δύο», πρόσθεσε ο άνθρωπος που δούλευε στην επιχείρηση.

Δεν είναι όμως, μόνο η στρατιωτική εκπαίδευση, η δομή και τα «γαλόνια» που δυσαρέστησαν εκείνους που επέλεξαν να καταγγείλουν τις συνθήκες. Επιπλέον κάνουν λόγο για παράνομες κάμερες και χρωστούμενα.

Αυτοί που είναι υπέρ της «γενναιόδωρης» παροχής της επιχείρησης

Όμως, άλλοι δηλώνουν ότι τα push ups είναι μια γενναιόδωρη και προαιρετική παροχή της εταιρίας, για να ασκούνται εν ώρα εργασίας.

«Είμαι από τους τυχερούς που έχουν αυτή την προαιρετική παροχή της επιχείρησης», προσθέτει ο αυτοαποκαλούμενος ταγματάρχης, Πέτρος Καπασακαλίδης, επειδή «υπάρχουν και μελέτες που συνδέουν τη φυσική άσκηση με την καλύτερη κατάσταση στην εργασία».

Στο LIVE NEWS μίλησε αποκλειστικά και ο γυμναστής που είχε προσληφθεί, όπως ισχυρίζεται, για να γυμνάζει το προσωπικό. «Υπήρχε ένα πρόγραμμα στο οποίο έκαναν προπόνηση όσοι ήθελαν για λόγους ευεξίας, που γενικότερα το κάνουν και στην Ευρώπη. Ανά διαστήματα πήγαινα στην εταιρεία και συμμετείχα στο project που, όσοι ήθελαν, έκαναν προπόνηση. Αυτό το κάνω και σε άλλες εταιρείες», δήλωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις