Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής

αναδρομικά συνταξιούχων

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Ζεσταίνεται» το πορτοφόλι των συνταξιούχων καθώς από την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά η πίστωση των λογαριασμών με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου αλλά και τα αναδρομικά 11μήνου από τις περικοπές του 12.

Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Τραπεζών και ΟΤΕ με μονό ΑΜΚΑ πληρώνονται την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, ενώ με ζυγό ΑΜΚΑ τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020. Για ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, συντάξεις και αναδρομικά καταβάλλονται την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 ενώ για Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

«Υλοποιούμε την δέσμευση της κυβέρνησης και καταβάλλουμε τα αναδρομικά ύψους 1,4 δις ευρώ σε 1.150.000 χιλιάδες δικαιούχους μαζί με τις συντάξεις μηνός Νοεμβρίου», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Σύντομα ενεργοποιείται ειδική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για ηλεκτρονικές αιτήσεις από τους κληρονόμους συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει προκειμένου να λάβουν τα αναδρομικά. Η διαδικασία θα είναι απλή ενώ με δειγματοληπτικούς ελέγχους των δικαιολογητικών θα διασφαλιστεί ότι τα ποσά θα πάνε στους πραγματικούς δικαιούχους.

Μειώσεις εισφορών και αυξήσεις μισθών

Αυξήσεις αποδοχών για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα από τις αρχές του 2021 φέρνει η μείωση 3% συνολικά των εισφορών σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Για μικτές αποδοχές 1.500 ευρώ πχ. το μηνιαίο όφελος για τον εργαζόμενο θα είναι 40 ευρώ, ενώ το εργοδοτικό κόστος χαμηλώνει κατά 27 ευρώ/μήνα.

Εξάλλου, δεύτερη ευκαιρία θα δοθεί για το επίδομα γέννησης, καθώς δεν χάνουν το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ όσοι δεν πρόλαβαν την 3μηνη προθεσμία για την ηλεκτρονική αίτηση.

Εμπρόθεσμες θα είναι οι αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 με διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που τέθηκε σε διαβούλευση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις