Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανάφη: Απόλυτη χαλάρωση σε ανέγγιχτα φυσικά τοπία με φόντο το Αιγαίο

Ανάφη: Απόλυτη χαλάρωση σε ανέγγιχτα φυσικά τοπία με φόντο το Αιγαίο

Η Ανάφη αποτελεί την ήρεμη δύναμη των Κυκλάδων, αφού παρά την ησυχία που εκπέμπει στην ατμόσφαιρα, καταφέρνει να κερδίζει την καρδιά οποίου φτάνει στα εδάφη της, μετατρέποντας τον σε μόνιμο επισκέπτη.

Αν λοιπόν ταξιδέψεις κι εσύ σ´ αυτό το μακρινό νησί για να βρεις την απόλυτη χαλάρωση και να συνδεθείς με την φύση, δες τι πρέπει να κανείς και που να κολυμπήσεις, ώστε να ζήσεις την εμπειρία της Ανάφης στο μέγιστο.

Το τοπίο της Ανάφης, παρότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ´ την κοσμοπολίτισσα Σαντορίνη, παραμένει ακόμα και σήμερα άκρως παραδοσιακό, σαν να μην το έχουν καν αγγίξει οι γρήγοροι τουριστικοί ρυθμοί που επηρεάζουν τους γείτονες της, με τα περισσότερα μαγαζιά της να είναι οικογενειακές επιχειρήσεις των λιγότερο από πεντακοσίων μόνιμων κατοίκων της.

Αυθεντικό κυκλαδίτικο αμφιθεατρικό σκηνικό σε συνδυασμό με αναλλοίωτη φυσική ομορφιά που μοσχοβολάει φασκόμηλο θα σε υποδεχτούν με το που φτάσεις μετά το δεκάωρο ταξίδι σου, στον Άγιο Νικόλαο το αποκλειστικό της λιμάνι.

Ακολούθησε το μοναδικό της αυτοκινητόδρομο για να βρεθείς στη χώρα, τον τόπο με τους πιο διάσημους χτίστες.

Τα αυτοκίνητα δεν ταιριάζουν με τους ήρεμους, εναλλακτικούς ρυθμούς του νησιού, που προτιμούν στους δρόμους της, την πεζοπορία και την ποδηλατάδα ως τρόπο μετακίνησης.

Σήμα κατατεθέν της Ανάφης, το όρος Κάλαμος ο δεύτερος πιο ψηλός μονόλιθος της Ευρώπης θα τον βρεις στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, η ματιά του όμως πέφτει πάνω σου σε οποίο σημείο κι αν σταθείς.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις