weather-icon °C AΘΗΝΑ

Αναγνωρίστηκε ένα άτομο που συμμετείχε στις συμπλοκές ΠΑΜΕ-ΜΑΤ στο άγαλμα του Τρούμαν

Αναγνωρίστηκε ένα άτομο που συμμετείχε στις συμπλοκές ΠΑΜΕ-ΜΑΤ στο άγαλμα του Τρούμαν

Από τα επεισόδια που έγινε σε πορεία του ΠΑΜΕ προς την Πρεσβεία των Η.Π.Α. ομάδα διαδηλωτών έριξε μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν και τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συμπλοκή με τη διμοιρία της ΥΑΤ που είχε διατεθεί στο χώρο, ομάδα περίπου 50 ατόμων με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια επιτέθηκε με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά των αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Για τα γεγονότα σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται. Έχει ήδη γίνει αναγνώριση ενός ατόμου, το οποίο επιτέθηκε με ιδιαίτερη βία κατά αστυνομικού.

Βάλτε κόκκινες γραμμές, όχι άλλη δημιουργική ασάφεια στις πλάτες μας

Στο μεταξύ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία καταδικάζει τα επεισόδια τόσο αυτά που έγιναν τον περασμένο Σάββατο όσο και και αυτά της 2ας Οκτωβρίου. Μιλούν για σοκαριστικές εικόνες και πάνω από δέκα τραυματίες.

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα τους τραυματισμούς των συναδέλφων μας σε επεισόδια που εκτυλίχτηκαν στο κέντρο της Αθήνας στις 2 και 5 Οκτωβρίου 2019. Και στις δύο περιπτώσεις οι τραυματίες αστυνομικοί ήταν δυστυχώς πάνω από 10, οι σκηνές δε που όλη η Ελλάδα είδε τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στα δελτία ειδήσεων ήταν τουλάχιστον σοκαριστικές.

Η Ένωσή μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους τραυματίες αστυνομικούς και με σχετική απόφαση του Δ.Σ, έχει θέσει το νομικό μας τμήμα στην διάθεσή τους ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εναντίον όσων με πράξη ή παράλειψη προκάλεσαν τον τραυματισμό τους.

Είναι δυστυχώς η πολλοστή φορά που ως Ένωση αναγκαζόμαστε να στραφούμε στην δικαιοσύνη ώστε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Θέτουμε όμως προς όλους τα κάτωθι ερωτήματα:

-Μήπως ο ανελέητος ξυλοδαρμός των αστυνομικών έξω από το συμβολαιογραφείο και στο άγαλμα Τρούμαν, ματαίωσε τελικά τον πλειστηριασμό ή την επίσκεψη του αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικών;

-Μήπως το αναφαίρετο δικαίωμα στην διαμαρτυρία εμπεριέχει το ποδοπάτημα αστυνομικών στο οδόστρωμα;

-Η πολιτική και φυσική Ηγεσία θα θέσει επιτέλους κόκκινες γραμμές, θα οριοθετήσει την εμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων ή θα συνεχιστεί η δημιουργική ασάφεια των προηγούμενων ετών;

-Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα η κατασπατάληση δυνάμεων σε σταθερά σημεία και το παράδοξο να μην υπάρχει δύναμη να ενισχύσει αστυνομικούς που δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις;

-Για πόσο καιρό ακόμα άραγε όλοι θα παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας;

Είμαστε βέβαιοι ότι τα ερωτήματα αυτά δεν θα απαντηθούν ποτέ, έχουμε όμως ιερή υποχρέωση να προστατεύουμε τον εργαζόμενο αστυνομικό έναντι του οποιουδήποτε απειλεί την ζωή και την σωματική του ακεραιότητα .

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν τη γνωστή τακτική που θέλει τον αστυνομικό είτε “αποδιοπομπαίο τράγο”, είτε “σάκο του μπόξ”.

-Όσο η Πολιτεία δεν θέτει κόκκινες γραμμές μεταξύ της διαμαρτυρίας και του μπάχαλου,

-Όσο κάποιοι κάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους αλλά ταυτόχρονα σε κάθε διαμαρτυρία-διαδήλωση διατάσουν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες δεν δέχονται ποτέ σαφείς εντολές, τόσο εμείς θα μετράμε δεκάδες τραυματίες.

Τους ενδιαφέρει;;;

Αν θεωρούν ορισμένοι ότι οι μηνύσεις που έχουμε υποβάλει για έκθεση αστυνομικών σε κίνδυνο είναι κούφιες απειλές, τους δηλώνουμε ότι θα διαψευστούν.

Κλείνοντας, θέλουμε να δηλώσουμε ότι η σημερινή ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για το ίδιο θέμα, μας καλύπτει απόλυτα και συμφωνούμε μαζί της λέξη προς λέξη».

#TAGS MM