Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αναίρεση της αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη Πατέλη ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αναίρεση της αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη Πατέλη ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απασχόλησε η αποφυλάκιση με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, του πυρηνάρχη της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπος Μωυσίδης, ζήτησε την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως η εφετειακή απόφαση δεν εξηγεί, ειδικά και εμπεριστατωμένα, για ποιο λόγο από τη φυλάκιση του Γιώργου Πατέλη επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη στο ανήλικο παιδί του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρόσθεσε επίσης: «ο ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου», προσθέτοντας ότι η σύζυγός του δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και μπορεί να φροντίσει το παιδί.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Γιώργου Πατέλη, Δημήτρης Γκαβέλας, υποστήριξε πως «ο αιτών ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε θα έχει παραγραφεί με την έναρξη της δίκης στο Εφετείο».

Κατέθεσε μάλιστα και γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, αναφέροντας πως «στην ευαίσθητη ηλικία των 15.5 ετών, το παιδί παρουσιάζει δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική έκφραση, υφίσταται μπούλινγκ στο σχολείο, υφίσταται την απομόνωση ακόμα και από τους ίδιους του τους συγγενείς».

Παράλληλα, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας απορρίφθηκαν σήμερα τα αιτήματα αποφυλάκισης του πρώην βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση και του Κ. Κορκοβίλη, οι οποίοι εκτίουν τις ποινές τους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε την αποφυλάκιση του υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια του αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της φυλάκισης του. Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες ο υπερήλικας και ανάπηρος πατέρας του καθώς και η σύντροφος και μητέρα του πέμπτου παιδιού του.ν. «Έχουμε διαμελιστεί και δεν υπάρχει τίποτα. Είχε πάρει ζώα για βιοποριστικούς λόγους αλλά τα δώσαμε κι αυτά γιατί δεν μπορούν οι γείτονες να βοηθούν συνέχεια» υποστήριξε η γυναίκα με το συνήγορο να συμπληρώνει ότι  ο Κ. Μπαρμπαρούσης «ήταν βουλευτής, δεν ήταν κομματικό στέλεχος» και «δεν έχει σχέση με επιμέρους πράξεις» που αποδόθηκαν σε στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Για την αίτηση του Κ. Κορκοβίλη, που εκτίει ποινή κάθειρξης 9 ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατέθεσε ο αδελφός του, ο οποίος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της μητέρας του και αδυναμία να την συντηρήσει χωρίς τον αδελφό του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις