Ελλάδα

Ανακαλείται πλαστικό πιάτο γνωστής αλυσίδας καταστημάτων

Στην ανάκληση πλαστικού πιάτου από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, διενήργησε δειγματοληψία από "Πλαστικό πιάτο ρηχό, Cars, 19 cm", με αριθμό παρτίδας Lot No 11/2014 και κωδικό είδους Item No 62.00028.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το συγκεκριμένο προιόν κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται από την επιχείρηση ΥΙΟΙ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε. και διανέμεται-πωλείται από την επιχείρηση Jumbo Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πλαστικό πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις τις νομοθεσίας ως προς την επισήμανση, με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων. Συγκεκριμένα, δεν συμμορφώνεται με τις ειδικές οδηγίες που πρέπει να τηρούνται για την ασφαλή και ορθή χρήση του.

Στην αυτοκόλλητη ετικέτα με τις οδηγίες χρήσης:
α) Δεν αναγράφεται ειδοποίηση ότι το πιάτο φέρει στον πάτο του ένθετο ημιδιαφανές στρώμα και διακοσμητική παράσταση, τα οποία ή μέρος των οποίων, μετά από μακροχρόνια χρήση, μπορεί να αποκολληθούν και να αποσπαστούν. Στην περίπτωση αυτή, το πιάτο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον σκοπό που προορίζεται.
β) Δεν αναγράφεται ο περιορισμός της δήλωσης συμμόρφωσης ότι το πιάτο μπορεί να χρησιμοποιείται, μέχρι τη θερμοκρασία των 70οC.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ορθότητα/πληρότητα της επισήμανσης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη Τούρκος στην Ελλάδα, με ερυθρά αγγελία της Interpol: Κατασχέθηκαν 5.300 φαρμακευτικά σκευάσματα που είχε για διακίνηση
Ο 43χρονος αναζητούνταν για να εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης για απόδραση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, διακίνηση παράνομων όπλων, σωματική βλάβη, πλαστογραφία, απειλή με χρήση όπλου, απείθεια και διενέργεια παράνομων παιγνίων
ΕΛΑΣ
Καρέ - καρέ η εισβολή διαρρηκτών σε κατάστημα στη Ρόδο: Γύρισαν την κάμερα στον τοίχο και έσπασαν την τζαμαρία
Στην ομάδα συμμετείχαν ένας ενήλικος άνδρας, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, καθώς και δύο 12χρονοι ανήλικοι που φορούσαν κουκούλες
Ρόδος