Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό για το περιστατικό στα Ίμια

Ίμια

Η τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού το βράδυ της Δευτέρας (12.02.2018) στα Ίμια. Ένα σοβαρό, ένα “θερμό” επεισόδιο, για το οποίο η κοινή γνώμη ενημερώθηκε, επίσημα, σχεδόν 14 ώρες μετά.

Οι Τούρκοι φαίνεται πως σκόπευαν να προκαλέσουν τη βύθιση του ελληνικού λιμενικού. Ευτυχώς, δεν υπήρξε τραυματισμός. Το περιστατικό στα Ίμια σημειώθηκε στις 23:40 το βράδυ της Δευτέρας. Η επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό ήρθε σχεδόν 14 ώρες μετά.

https://www.newsit.gr/ellada/epixeirisan-na-vythisoun-elliniko-skafos-sta-imia-olotaxos-gia-emvolismo-pigaine-o-tourkos-kapetanios/2416126/

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, όλα έγιναν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά από τα Ίμια, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η τουρκική ακταιωρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, παραβίασε τους διεθνείς κανόνες και χτύπησε το ελληνικό πλοίο στην αριστερή πλευρά της πρύμνης.

Το ελληνικό σκάφος «Γαύδος» όταν δέχτηκε το χτύπημα από την ακταιωρό «Umut» έκανε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές και όχι τραυματισμοί.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό στα Ίμια

Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις