Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Ανανεωμένος” υποδέχεται τα Χριστούγεννα ο Πειραιάς!

“Ανανεωμένος” υποδέχεται τα Χριστούγεννα ο Πειραιάς!

Με νέο πρόσωπο καλωσορίζει τα Χριστούγεννα ο Πειραιάς, καθώς παραδόθηκαν αναπλάσεις που αναβαθμίζουν την αισθητική και την κυκλοφορία.

Παρουσία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκου Μανεσιώτη έγιναν την Πέμπτη (20.12.2018) τα εγκαίνια της διάνοιξης του πεζοδρόμου της οδού Σωτήρος, στη συμβολή με την Φίλωνος.

Ο κ. Μανεσιώτης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υλοποίηση του διαχρονικού αιτήματος του Συλλόγου, που αν και δεν έχει απολύτως ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει έναν νέο άξονα ενδιαφέροντος, θα αναζωογονήσει αισθητικά τον Τινάνειο Κήπο και την περιοχή γύρω από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα ενός τμήματος στην καρδιά της πόλης, δημιουργώντας σημαντική πρόσβαση των επιβατών της κρουαζιέρας και όχι μόνο προς το κέντρο και την αγορά του Πειραιά.

Στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια της ανάπλασης της οδού Τσαμαδού, στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Κολοκοτρώνη, ένα επίσης ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τον Πειραιά, αφού συνδυαστικά και με τις άλλες αλλαγές που έχουν γίνει, ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους αλλάζει όψη και γίνεται πιο σύγχρονος και φιλικός για τους δημότες, τους επισκέπτες και τους καταναλωτές, ενισχύοντας παράλληλα την αγοραστική κίνηση της περιοχής.

Ο κ. Μανεσιώτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για τα έργα, που περιλαμβάνουν νέο οδόστρωμα και σύγχρονα πεζοδρόμια από την Εθνικής Αντιστάσεως έως την Ηρώων Πολυτεχνείου και για τη στήριξή της στην προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας της πόλης και αύξησης της επισκεψιμότητάς της.

Με την ολοκλήρωση των ανάλογων έργων ανακατασκευής του δρόμου από την Ηρώων Πολυτεχνείου έως τη Γρηγόρη Λαμπράκη, θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο αισθητικά και λειτουργικό σύνολο που θα αντικατοπτρίζει τη διαρκώς αναπτυσσόμενη ταυτότητα του Πειραιά και της αγοράς του. Επίσης, ευχαρίστησε την εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: www.pireasnet.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις