Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Άτομα με αναπηρία έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας περιμένοντας τον Πολάκη

Άτομα με αναπηρία έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας περιμένοντας τον Πολάκη

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης (20.07.2017) στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων παιδιών με αναπηρία στο υπουργείο Υγείας. 

Περίπου 100 άτομα με αναπηρία μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο σήκωσαν τα ρολά, μπήκαν μέσα και προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι θα μείνουν όλο το βράδυ, περιμένοντας τον Παύλο Πολάκη. Ωστόσο, λίγο μετά τις 22:00 αποφάσισαν να αποχωρήσουν και αύριο (21.07.2017) στις 11:00 αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου.

Εκτός από τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του συνολικού ποσού όλων των αναγκαίων θεραπειών για τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, αλλά και τα αναγκαία επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας για να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Υγείας, δήλωσε πως «ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε