Ελλάδα

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι λιμενεργάτες

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους με ανοιχτή ημερομηνία, αποφάσισαν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ).

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στη γενική συνέλευση των εργαζομένων είπε ότι τη Δευτέρα θα αποσταλεί εξώδικο προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το αίτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Προσέθεσε επίσης ότι στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από πλευρά της COSCO δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάνε οι εργαζόμενοι σε σύγκρουση. «Ό,τι έχει συμφωνηθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Πάμε να συνεχίσουμε πιο οργανωμένα πιο μαζικά τον αγώνα μας», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η COSCO έκανε δεκτή χθες την εφαρμογή βάρδιας και αύξηση της πόστας από τέσσερα σε πέντε άτομα, στη συγκρότηση μεικτής επιτροπή υγιεινής και ασφαλείας με τη συμμετοχή εκπροσώπου και των εργαζομένων, ενώ καταργεί και την κόντρα βάρδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε πολύωρο μπλόκο στο λιμάνι της Λέσβου - Αντιδράσεις για τα μέτρα καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με την αναστολή λειτουργίας των τυροκομείων, αλλά και με την απουσία οργανωμένης εναλλακτικής για τη διάθεση της παραγωγής
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου στη πόλη της Μυτιλήνης. Έχουν αποκλείσει το λιμάνι της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιβαστούν στο καράβι για Πειραιά, καθώς και 1000 περίπου τουρίστες από Τουρκία
74 «κόκκινες» κατοικίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ - Σε εξέλιξη οι αυτοψίες
Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 350 έλεγχοι σε κατοικίες των Δήμων Δωδώνης, Ζίτσας, Ιωαννιτών, Σουλίου και Φιλιατών, με 154 κτίρια να χαρακτηρίζονται «πράσινα», 122 «κίτρινα»
Seismograph for earthquake detection or lie detector is drawing chart. 3D rendered illustration.