Ελλάδα

Ανατολική Αττική: Απασχολούσαν 45 παράνομους μετανάστες ανάμεσά τους και ανήλικους – Η έφοδος επιθεώρησης εργασίας και αστυνομίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξάρθρωση κυκλώματος εργασιακής εκμετάλλευσης σε επιχείρηση συσκευασίας και εκτύπωσης στην Ανατολική Αττική. Το κύκλωμα απασχολούσε 45 παράνομους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι.

Η συνεργασία της Επιθεώρηση Εργασίας και της ελληνικής αστυνομίας αποκάλυψε κύκλωμα παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών στην Ανατολική Αττική, σε επιχείρηση συσκευασίας και εκτύπωσης.

Κατά την έφοδο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν να απασχολούνται 45 παράνομα διαμένοντες στη χώρα αλλοδαποί από την Αιθιοπία, το Πακιστάν, την Ινδία και τη Γεωργία. Ανάμεσά τους είναι και πέντε ανήλικοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και για ύπαρξη κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων, καθώς συνελήφθη αλλοδαπός ως ύποπτος για διακίνηση των αλλοδαπών εργαζομένων, τους οποίους φέρεται να εκμεταλλευόταν, λόγω της ιδιαίτερα ευάλωτης θέσης τους και να τους απέδιδε υποτυπώδη αμοιβή, καρπούμενος από την αξία της εργασίας τους όφελος για λογαριασμό του. Η αστυνομία εντόπισε πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ανατολική Αττική: «Καμπάνες» και εμπορία ανθρώπων

Εκτός από την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, η Επιθεώρηση Εργασίας σημειώνει ότι θα επιβάλει στην εργοδότρια επιχείρηση πρόστιμα 490.000 ευρώ για αδήλωτη απασχόληση και παραβίαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η ειδική γραμματεία προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, που λειτουργεί, υπό την εποπτεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να μεριμνήσει για την κοινωνική προστασία των πέντε ανηλίκων.

Οι επιθεωρητές εργασίας, έχοντας ενδείξεις ότι μπορεί να συντρέχει εργασιακή εκμετάλλευση που να συνιστά εμπορία ανθρώπων, ήρθαν σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ασφαλείας, ώστε έμπειροι αστυνομικοί να αναλάβουν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ταυτόχρονα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης, εξέδωσε διά του αρμόδιου Αντιεισαγγελέα, Γεώργιου Σκιαδαρέση, την υπ’ αριθμόν 5/12-06-2023 εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση σε θέματα που αφορούν την αποτελεσματική συνεργασία και έρευνα της Επιθεώρησης Εργασίας με τις αστυνομικές αρχές για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σάββας Αναστασιάδης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη: Έχει καταγραφεί το άτομο να αφήνει το γκαζάκι
«Έχουν σπάσει οι τζαμαρίες της εισόδου της πολυκατοικίας και έχει αρπάξει και λίγη φωτιά», αποκάλυψε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ που έγινε ένας από τους στόχους των επιθέσεων
Ντοκουμέντα από τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη - 5 τραυματίες, μία γυναίκα διασωληνωμένη
Εμπρησμός με γκαζάκια στις κατοικίες των Ζήση Ιωακείμοβιτς, Σάββα Αναστασιάδη και Αφροδίτη Νέστορα - Τις υποθέσεις έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά
46