Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανατροπή! Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε βαν και φορτηγά σε μεγάλο μέρος των δρόμων

απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι καθολική και θα αφορά βαν και φορτηγά με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το υπουργείο Υποδομών, αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα “μπλοκάρει” την κίνηση μεγάλων οχημάτων σε ένα τεράστιο μέρος του οδικού δικτύου και οι παραβάτες απειλούνται με τεράστια πρόστιμα.

Ως και 1.000 ευρώ θα πληρώνουν οι παραβάτες οδηγοί στην περίπτωση που εντοπίζονται σε σημεία των οδών όπου θα απαγορευτεί η κυκλοφορία για οχήματα με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” ο στόχος είναι να “οδηγηθούν” τα φορτηγά (κυρίως) και τα βαν με μικτό άνω των 3,5 τόνων στο κεντρικό δίκτυο όπου υπάρχουν διόδια, ενώ ταυτόχρονα να αποσυμφορηθούν παράδρομοι και εναλλακτικές διαδρομές από την διέλευση βαρέων οχημάτων.

Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας περιλαμβάνει έναν κατάλογο 111 οδικών τμημάτων: παραπλεύρων οδών, τμημάτων της παλαιάς και νέας εθνικής οδού, ακόμα και τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Για παράδειγμα στη βόρεια είσοδο/έξοδο της Αττικής, η απαγόρευση ξεκινά από τον κόμβο Καλυφτάκη και περιλαμβάνει τόσο τον παράδρομο όσο και εσωτερικές διαδρομές μέσα από τον δήμο Κηφισιάς (οδοί Ιλισίων- Ελαιών- Χαριλάου Τρικούπη- Τατοϊου) και Διονύσου (οδός Αγίου Στεφάνου- Αφιδνών).

Η απαγόρευση επεκτείνεται και σε πλήθος λεωφόρων μέσα στην Αθήνα. Για παράδειγμα, στη Δυτική Αττική, η κυκλοφορία φορτηγών απαγορεύεται στη λεωφόρο Δημοκρατίας (από την παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου έως το λεωφόρο Φυλής), στη λεωφόρο Φυλής (από τη λεωφόρο Δημοκρατίας έως τη λεωφόρο ΝΑΤΟ) και τη λεωφόρο ΝΑΤΟ (από τη λεωφόρο Φυλής έως την Περιφερειακή Αιγάλεω).

Αυτό που τονίζουν πάντως οι επαγγελματίες του κλάδου είναι ότι μπαίνει ουσιαστικά μπλοκάρει η λειτουργία πολλών εταιρειών και επαγγελματιών καθώς δεν θα μπορούν να εφοδιάζουν τις περιοχές κοντά στα σημεία απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί το κόστος των μεταφορών λόγω των πολλών και τσουχτερών διοδίων.

Πηγή Kathimerini

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις