Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανατροπή με τη σύλληψη του Σύρου που φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» στον Άγιο Παντελεήμονα – Τι ερευνά η Αστυνομία

Ανατροπή με τη σύλληψη του Σύρου που φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» στον Άγιο Παντελεήμονα – Τι ερευνά η Αστυνομία
Φωτογραφία: Eurokinissi

Με ενδιαφέρον εξετάζουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ τη σύλληψη του Σύρου, ο οποίος μπούκαρε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και από το ψαλτήρι άρχισε να φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ» ενώ στο σακβουαγιάζ του είχε κρυμμένο ένα μαχαίρι.

Νέες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση με τον άνδρα που χθες (19.10.2023) το απόγευμα σήμανε συναγερμό στις διωκτικές αρχές. Αν και αρχικά όλα τα δεδομένα έδειχναν ότι πίσω από το περιστατικό βρίσκονταν ένας γνώριμος της ΕΛ. ΑΣ., τελικά αποδείχτηκε ότι πρόκειται για νέο πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο άνδρας που συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, οι οποίοι κατέφθασαν άμεσα στο σημείο, είναι Σύρος υπήκοος κι έφτασε στη χώρα μας -όπως ο ίδιος ανέφερε- μέσω Τουρκίας. Την υπόθεση, πλέον, έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, ενώ δεν αποκλείεται μεταξύ των ενδεχομένων που αναμένεται να εξετάσουν οι αστυνομικοί ο Σύρος να αποτελεί κάποιο «μοναχικό λύκο».

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα, όταν ο Σύρος μπήκε μέσα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Εκείνη τη στιγμή εντός του ναού βρισκόταν μόνο ο νεωκόρος που αμέσως ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές. Στο σημείο κατέφθασαν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε, οι οποίοι -παρά τη σθεναρή αντίσταση του- απομάκρυναν τον Σύρο, ενώ κατάσχεσαν και το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του.

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα κατηγορούμενος για βία κατά υπαλλήλων και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις