Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού στο Δήμο Αγίας Παρασκευής – Όλο το παρασκήνιο

Αναβλήθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού στο Δήμο Αγίας Παρασκευής – Όλο το παρασκήνιο

Για το 2019 μετατέθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Κι αυτό, μετά την έντονη αντίδραση του συνόλου της Αντιπολίτευσης που ουσιαστικά ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να αναβάλει τη σχετική συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από τη σημερινή αναβολή, υπάρχει παρασκήνιο. Πρώτα απ’ όλα η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην κατάθεση του προϋπολογισμού (με βάση
το Νόμο έπρεπε να έχει ψηφιστεί έως τις 15 Νοεμβρίου). Επίσης το απίστευτο, κατ’ αρχήν να οριστεί σύσκεψη των Δημοτικών Παρατάξεων την παραμονή των Χριστουγέννων (δηλαδή στις 24 Δεκεμβρίου!) και το επίσης απίστευτο να οριστεί Δημοτικό Συμβούλιο 3 ημέρες μετά, με τις δυο ημέρες να είναι τα Χριστούγεννα και η αργία της 26ης Δεκεμβρίου.

Το παρασκήνιο όμως δεν τελειώνει εδώ. Η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ κατέθεσε πριν τη σύσκεψη σχέδιο του προϋπολογισμού, καθιστώντας έτσι αδύνατη τη μελέτη του, τη συζήτηση του, αλλά και την κατάθεση προτάσεων. Και δεν ήταν ούτε τυπικά εντάξει αφού στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Προϋπολογισμός ΔΕΝ είχε την υπογραφή της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Με όλα αυτά να έχουν προηγηθεί ήταν αναμενόμενη η έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης, που μιλά για μεθοδεύσεις εκ μέρους του κ. Σταθόπουλου προκειμένου να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός χωρίς διάλογο και χωρίς σεβασμό στους κανόνες της δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε» Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για μία ακόμα φορά προστατεύσαμε την αξιοπιστία, το κύρος, πολύ
περισσότερο τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στο Δήμο μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις