Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αναβλήθηκε λόγω… εγκυμοσύνης η δίκη για τους 25 νεκρούς από τις πλημμύρες στην Μάνδρα

Αναβλήθηκε λόγω… εγκυμοσύνης η δίκη για τους 25 νεκρούς από τις πλημμύρες στην Μάνδρα

Η μη κλήρωση αναπληρωματικού μέλους στη σύνθεση του δικαστηρίου που κλήθηκε να δικάσει την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 η οποία στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους, οδήγησε στην αναβολή της δίκης για τις 19 Οκτωβρίου 2020.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης καθώς μια εκ των δικαστών  είναι έγκυος και δεν μπορούσε να ανεβαίνει στην έδρα. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η δίκη καθώς δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση.

Η 19η Οκτωβρίου ήταν η συντομότερη δικάσιμος που μπορούσε να δώσει το δικαστήριο ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος ενώ εκτιμάται ότι στην νέα σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικό μέλος μιας και η διαδικασίαςπροβλέπεται πολύμηνη.

Η δίκη άρχισε τον περασμένο Ιανουάριο.  Αρχικά, οδηγήθηκε σε διακοπή προς αναζήτηση μεγαλύτερης δικαστικής αίθουσας προκειμένου να «φιλοξενηθούν» οι 21 κατηγορούμενοι και οι πολλοί  συνήγοροι ενώ στην συνέχεια δεν κατάφερε να προχωρήσει λόγω της πανδημίας του κορονοιού.

Στο εδώλιο κάθονται η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις