Ελλάδα

Αναβολή στη πρώτη ομαδική αγωγή για τη φωτιά στο Μάτι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναβολή πήρε η συζήτηση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών της πρώτης ομαδικής προσφυγής 27 θυμάτων και συγγενών θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι, διεκδικώντας αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο.

Η αγωγή έχει κατατεθεί από 27 άτομα που διεκδικούν μεταξύ άλλων αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 8,5 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και υλικές καταστροφές που υπέστησαν μετά τη φωτιά στο Μάτι.

Στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Μαραθώνος, Ραφήνας – Πικερμίου και Πεντέλης, αποδίδοντάς τους μεταξύ άλλων σοβαρά επιχειρησιακά λάθη, έλλειψη της προβλεπόμενης προληπτικής εναέριας επιτήρησης, καθυστερημένη κινητοποίηση και υποτίμηση του κινδύνου από τις αρμόδιες αρχές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου του 2022 καθώς δεν κατέθεσαν φάκελο η Πυροσβεστική και οι δήμοι Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Πεντέλης δηλώνοντας μέσω των νομικών τους εκπροσώπων πως δεν είναι έτοιμοι. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των προσφευγόντων.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος «προκαλεί απορία και αγανάκτηση  τέσσερα χρόνια μετά να βραδύνει η δικαιοσύνη σε μια ξεκάθαρη υπόθεση», προσθέτοντας πως«αποτελεί πάγια πρακτική του Δημοσίου να μην καταθέτει φάκελο επικαλούμενο φόρτο εργασίας αφού σπάνια δικάζεται ερήμην».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη Τούρκος στην Ελλάδα, με ερυθρά αγγελία της Interpol: Κατασχέθηκαν 5.300 φαρμακευτικά σκευάσματα που είχε για διακίνηση
Ο 43χρονος αναζητούνταν για να εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης για απόδραση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, διακίνηση παράνομων όπλων, σωματική βλάβη, πλαστογραφία, απειλή με χρήση όπλου, απείθεια και διενέργεια παράνομων παιγνίων
ΕΛΑΣ
Καρέ - καρέ η εισβολή διαρρηκτών σε κατάστημα στη Ρόδο: Γύρισαν την κάμερα στον τοίχο και έσπασαν την τζαμαρία
Στην ομάδα συμμετείχαν ένας ενήλικος άνδρας, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, καθώς και δύο 12χρονοι ανήλικοι που φορούσαν κουκούλες
Ρόδος