Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Άνδρας απείλησε να πέσει από το γλυπτό στην Ομόνοια

Άνδρας απείλησε να πέσει από το γλυπτό στην Ομόνοια

– Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής (05.10.2018) στην Ομόνοια
– Άνδρας ανέβηκε στο γλυπτό που βρίσκεται στην πλατεία και απειλούσε να πέσει
– Καρέ καρέ στην κάμερα του newsit.gr η επιχείρηση της Πυροσβεστικής
– Άγνωστα τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην απόφαση να ανέβει στο γλυπτό

Μιάμιση ώρα διήρκεσε το θρίλερ στην Ομόνοια, όπου άνδρας αγνώστων στοιχείων σκαρφάλωσε στο γλυπτό που βρίσκεται στην πλατεία και απειλούσε να πέσει στο κενό. Λίγο πριν από τις 17:30, άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τον πιάσουν, να τον δέσουν με ειδικό σχοινί και γάντζο και αφού τον έβαλαν στο κουκούκλιο του γερανού, τον οδήγησαν να ασφάλεια στο έδαφος.

Δεν είναι γνωστό, ακόμα, τι οδήγησε τον άνδρα να σκαρφαλώσει στο γλυπτό που βρίσκεται στην Ομόνοια και να απειλεί να πέσει.

Δείτε καρέ καρέ όσα έγιναν στην Ομόνοια

Άνδρας απειλεί να πέσει απο το γλυπτό στην Ομόνοια-Δείτε #live εικόνα απο το #newsit #live #Facebook_live #omonoia

Gepostet von NewsIt am Freitag, 5. Oktober 2018

Το γλυπτό στην Ομόνοια έχει ύψος 15 μέτρων. Ο άνδρας φαίνεται να είναι περίπου 50 ετών. Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ενώ φίλος του που βρισκόταν στην Ομόνοια, του ζητούσε να κατέβει και του υποσχέθηκε πως εκείνος θα τον βοηθήσει σε ό,τι ενδεχομένως χρειαστεί.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και άμεσα κλήθηκε στο σημείο η Πυροσβεστική ενώ μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας. Στο σημείο βρίσκειται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Επί τόπου βρίσκεται και ειδικός διαπραγματευτής που προσπαθεί να ηρεμήσει τον άνδρα και να τον πείσει να κατέβει από το γλυπτό ώστε να μην κινδυνεύσει.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος σκαρφαλώνει στο “Πεντάκυκλο” στην Ομόνοια και απειλεί να αυτοκτονήσει. Στο παρελθόν, δυο φορές, 35χρονη κωφάλαλη, χωρισμένη και μητέρα δυο παιδιών, είχε κάτι το ίδιο αλλά ευτυχώς την είχαν πείσει να κατέβει.

Το γλυπτό που ονομάζεται “Πεντάκυκλο” είναι έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιώργου Ζογγόπουλου. Τοποθετήθηκε στην Ομόνοια το 2008, ενώ το 2001 είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Μπιενάλε της Βενετίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις