Ελλάδα

Ανδρέας Κονάνος: Λύνει την σιωπή του ο πρώην Αρχιμανδρίτης – «Όλα είναι ανυπόστατα ψέματα»

Ένα τέλος στις φήμες που τον θέλουν πως θα ασχοληθεί με το life coaching αμέσως μετά την παραίτηση του από τους εκκλησιαστικούς κόλπους, θέλησε να βάλει μόνος του, μέσα από ένα εξομολογητικό βίντεο στο διαδίκτυο ο πρώην αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος.

Στην εικοσάλεπτη κουβέντα με τους εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους του ο πρώην ιερέας μπορεί να μην αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής του από τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα, ωστόσο αναφέρθηκε σε όλους εκείνους που έσπευσαν να τον κατηγορήσουν ανοιχτά για την απόφαση του αυτή.

Μιλώντας ήρεμα κι απλά ο Ανδρέας, όπως θέλει να τον αποκαλούν, εξήγησε πως η δήθεν αγορά επαγγελματικής στέγης στο Λυκαβηττό είναι ένα ανυπόστατο ψέμα, καθώς εκεί βρίσκεται το σπίτι στο οποίο ζει εδώ και πολλά χρόνια.

Με λόγια απλά και άκρως κατανοητά, ο πρώην ιερέας που κατάφερε από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση στα social media, να αποκτήσει πάνω από 300.000 χιλιάδες ακόλουθους από Έλληνες που ζουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, εξήγησε πως δεν απομακρύνεται από την εκκλησία του Θεού και πως για όσο ζει θα είναι δούλος Του και υποστηρικτής των αρχών Του. Μάλιστα έφτασε μέχρι και στο σημείο να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά του όχι μόνο εκείνους που στήριξαν και εξακολουθούν την απόφαση του, αλλά και όσους μίλησαν αρνητικά για την προσωπικότητα και το μέχρι στιγμής έργο του γιατί τον έκαναν να αισθανθεί λίγο, όπως ο Χριστός την εποχή που όλοι του γύριζαν την πλάτη και εκεί που το προσκυνούσαν ξαφνικά τον αμφισβητούσαν.

Την παραίτηση του ο Ανδρέας Κονάνος είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες με ανάρτηση του στο Facebook, όπου έγραψε μεταξύ άλλων :

“Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι ”σκέτο”, ο Ανδρέας Κονάνος».

Ως αρχιμανδρίτης ο Ανδρέας Κονάνος ήταν γνωστός για τις ομιλίες του και για το πλούσιο συγγραφικό του έργο, υπήρξε εφημέριος του Ιερού Ναό του Αγίου Ανδρέα της Αγίας Παρασκευής Αττικής, ενώ στους κόλπους της ιεροσύνης υπήρξε για τουλάχιστον 20 χρόνια.

 

Ο Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο κι απ’ το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1999 και το 2000 Πρεσβύτερο κι Αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε στην ενορία του φοιτητικές συναντήσεις, αγρυπνίες, ομιλίες, καθώς και διαλέξεις σε σχολές γονέων και πνευματικά κέντρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2006 άρχισε την εκπομπή «Αθέατα Περάσματα» στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Αυτό έγινε αφορμή να δεχτεί προσκλήσεις για ομιλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αμερικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οργή συγγενών και δικηγόρων στη δίκη της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών - Τέσσερις διακοπές και γιουχαΐσματα
Πολλοί συγγενείς καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς δεν υπήρχαν θέσεις λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας - «Είμαστε σαν τα κοτόπουλα στριμωγμένοι» είπε ο Πάνος Ρούτσι
Δίκη των Τεμπών
ΚΥΣΕΑ: Πέρασαν και τα 5 εξοπλιστικά προγράμματα των 5 δισ. ευρώ – Νέος αρχηγός στο Λιμενικό ο Χρήστος Κοντορουχάς
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, εγκρίθηκαν και τα πέντε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ επιλέχθηκε και ο νέος αρχηγός του Λιμενικού
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προσέρχεται στο ΚΥΣΕΑ
Σεισμός: Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε σπίτια στα Ιωάννινα και Θεσπρωτία - Πάνω από 200 αιτήσεις στον δήμο Δωδώνης
Νέες αιτήσεις για επανεξέταση μετά τους μετασεισμούς - Οι μηχανικοί προχωρούν στην καταγραφή και τον χαρακτηρισμό των κτιρίων που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς
Σπίτι στη Θεσπρωτία μετά τον σεισμό
22 συλλήψεις για απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ – Χειροπέδες σε πρώην παίκτη ριάλιτι, κατηγορούνται και 2 γνωστοί influencers
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο ιδιοκτήτες κέντρων μασάζ και ένας πρώην παίκτης ριάλιτι ενώ κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση και δύο γνωστά μοντέλα
Περιπολικό 8
Αυτό είναι το email που οδήγησε το ελληνικό FBI στη σύλληψη του γκαλερίστα Γιώργου Τσαγκαράκη για τους πλαστούς πίνακες
Ο καταγγέλλων (τα στοιχεία του οποίου ειναι στη διάθεση του newsit.gr) προσεφυγε μαζί με τον γνωστό δικηγορο, εκτιμητή και συλλέκτη έργων τέχνης κ. Στέλιο Γκαρίπη στην 23η ανακρίτρια και κατέθεσαν αίτηση υποστήριξης της κατηγορίας
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης
Πανοραμικά πλάνα του newsit.gr από drone έξω από τον χώρο που διεξάγεται η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών
Κόσμος με πανό έχει συγκεντρωθεί απ΄έξω για να δηλώσει την συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων ζητώντας δικαιοσύνη, ενώ υπάρχει και έντονη αστυνομική δύναμη
Πανοραμικό πλάνο έξω από το συνεδριακό κέντρο Γαιόπολις