Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανδρέας Παπανδρέου: Πουλήθηκαν 25.000 ευρώ σε δημοπρασία τα εμβληματικά γυαλιά του – Τα απέκτησε εφοπλιστής

Ανδρέας Παπανδρέου: Πουλήθηκαν 25.000 ευρώ σε δημοπρασία τα εμβληματικά γυαλιά του – Τα απέκτησε εφοπλιστής

Τα εμβληματικά γυαλιά οράσεως που φορούσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και είχαν γίνει σήμα κατατεθέν του, πουλήθηκαν 25.000 ευρώ σε δημοπρασία που έγινε.

Τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου είχε δώσει στη δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό ο γιος του, Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα είχε πει ότι θα ήταν «χαρούμενος αν έπιαναν 10.000 ευρώ», αλλά τελικά έπιασαν 15.000 παραπάνω.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου κέρδισε στη δημοπρασία ένας νεαρός εφοπλιστής, ο οποίος δεν ήθελε να γίνει γνωστή η ταυτότητά του και είχε βάλει ως στόχο να τα αποκτήσει διότι είχε μεγάλη αγάπη στον τέως πρωθυπουργό και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Έγινε μάχη για τα γυαλιά

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή μέχρι τις 17:00 χθες (10.4.2023), η τιμή για τα γυαλιά είχε πάει στις 17.000 ευρώ. Τις τελευταίες δύο ώρες της δημοπρασίας οι δύο άνθρωποι που έδειχναν να κονταροχτυπιούνται έδωσαν μάχη και η τιμή εκτοξεύτηκε στις 25.000 ευρώ με τελικό νικητή το νεαρό εφοπλιστή.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα».

 

«Έχει γίνει λίγο cult το θέμα “Ανδρέα”»

«Πέρασε το στόχο. Χαίρομαι ότι πήγε καλά και για τα γυαλιά και για την Ελπίδα. Δεν το πρόσεξα, δεν το είδα (είπε για την άνοδο του ποσού τις τελευταίες ώρες). Απίστευτο: Είναι η στρατηγική των αγοραστών, απίστευτο είναι αυτό» είπε ο Νίκος Παπανδρέου.

«Αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο προφανώς» είπε για το ενδεχόμενο επικοινωνίας με τον νέο ιδιοκτήτη των γυαλιών. «Δείχνει ότι έχει γίνει λίγο cult το θέμα “Ανδρέα”. Φτάνουμε στο επίπεδο του μύθου που εμένα δεν μου αρέσουν οι μύθοι αλλά η κοινωνία χρειάζεται μύθους», τόνισε ο γιος του αείμνηστου πολιτικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις