Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Άνδρος: Πρόεδρος κοινότητας είχε απειλήσει με φωτιά εξαιτίας των δασικών χαρτών!

Άνδρος: Πρόεδρος κοινότητας είχε απειλήσει με φωτιά εξαιτίας των δασικών χαρτών!

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής (04.04.2021) στην Άνδρο είναι σε ύφεση, αλλά η μάχη για την κατάσβεσή της συνεχίζεται.

Την ώρα που η φωτιά στην Άνδρο έχει γίνει αιτία για να εκκενωθούν δυο οικισμοί, έρχεται στο φως η απειλή ενός προέδρου κοινότητας στο νησί, ο οποίος είχε απειλήσει τον περασμένο Μάρτιο με φωτιά (!) εξαιτίας της αντίδρασής του στους δασικούς χάρτες!

Όλα έγιναν σε δημοτικό συμβούλιο στις 8 Μαρτίου. Σε βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροτανταλου, Ανδρέας Τριδήμας, είχε πει ότι θα βάλει φωτιά στο νησί, λόγω της διαφωνίας του με τους νέους δασικούς χάρτες!

«Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, 80 στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε “θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες!» είχε πει ο Ανδρέας Τριδήμας. 

«Πρόεδρε, συγνώμη, μην λες τέτοια πράγματα δημοσίως» είπε ο πρόεδρος κοινότητας Κορθίου, Ιωάννης Αντωνέλλος.

«Μα αυτή είναι η αλήθεια! Όλοι οι κτηνοτρόφοι, αγρότες, έχουνε ξεσηκωθεί. “Δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική» επέμεινε ο Ανδρέας Τριδήμας.

«Μη λέμε “θα περιμένουμε φωτιές”. Δεν μπορεί να λέμε τέτοια κουβέντα» συνέχισε ο πρόεδρος κοινότητας Κορθίου.

«Να είμαστε προετοιμασμένοι, εγώ αυτό λέω!», επέμεινε ο Ανδρέας Τριδήμας.

 

Ερευνούν εμπρησμό

Από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής είχε γίνει γνωστό ότι με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά στο νησί πηγαίνει κλιμάνιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ στην Άνδρο βρίσκεται επικουρικά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης φωτιάς.

Υπόψη τους, αναφέρει ο ΣΚΑΙ, έχουν τεθεί οι επίμαχες αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η Πολίτικη Προστασία έχει ενημερώσει και τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ μάλιστα, εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο άρσης απορρήτου των επικοινωνιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις