Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Άνδρος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά, «κινδύνευσαν ζωές» λέει ο δήμαρχος του νησιού

Άνδρος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά, «κινδύνευσαν ζωές» λέει ο δήμαρχος του νησιού

Η Άνδρος σε κατάσταση συναγερμού για τη μεγάλη φωτιά που απείλησε κατοικημένες περιοχές. Οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν τους πυροσβέστες.

Χωρίς ενεργό μέτωπο από το απόγευμα η φωτιά στην Άνδρο, που ξέσπασε σε δασική έκταση λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στην περιοχή Στραπουριές στην Άνδρο. Υυπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς τη Χώρα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρων ενώ από αέρος συντρέχουν εκ περιτροπής δύο αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. 

Η περιοχή είναι από τις πιο πράσινες του νησιού, με πυκνή βλάστηση και πολλές κατοικίες, μόνιμες και εξοχικές. Το δημαρχείο είναι ανοιχτό για να φιλοξενήσει πολίτες που απομακρύνθηκαν από τις οικίες τους, σύμφωνα με τον δήμο Άνδρου.

 

Στις παρακάτω εικόνες του newsit.gr, βλέπουμε πυροσβεστικά από την Αθήνα, να φεύγουν από το λιμάνι της Ραφήνας για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Άνδρο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Ηλεία

Χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Αυτήν την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος. Στο σημείο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 59 οχήματα ενώ από αερός επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αττική

Παράλληλα στην Αττική από το πρωί εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Καλύβια και Μαρκόπουλο που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις