Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN άνω των 50 ευρώ έως τέλος Σεπτεμβρίου

Ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN άνω των 50 ευρώ έως τέλος Σεπτεμβρίου

Να παρατείνουν τις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες χωρίς να απαιτείται PIN για ποσά έως 50 ευρώ αποφάσισαν οι τράπεζες και ανακοίνωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Η απόφαση είχε ληφθεί τον Μάρτιο στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Έτσι, όπως αποφάσισαν οι τράπεζες, το μέτρο δεν θα σταματήσει αλλά θα παραταθεί για μερικούς μήνες ακόμα και θα ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Έως τότε, οι αγορές έως 50 ευρώ θα μπορούν να γίνονται ανέπαφα (contactless), χωρίς οι πολίτες να απαιτείται να βάζουν το PIN τους.

Click4more SIM Swapping: αυτή είναι η νέα απάτη – Τι πρέπει να προσέχετε

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινό και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα εφαρμογής του, από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS, αναφέρει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας στον υπάλληλο του καταστήματος. Για συναλλαγές άνω των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις