Ελλάδα

Ανεργία: Στο 19,5% τον Μάιο – 924.941 οι άνεργοι

Σε 19,5% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2018 έναντι του αναθεωρημένου προς τα πάνω 21,7% τον Μάιο του 2017 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 20% τον Απρίλιο του 2018.

Το σύνολο των απασχολούμενων κατά τον Μάιο του 2018 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.824.393 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 924.941 άτομα ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.230.269 άτομα.

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 70.052 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2017 (αύξηση 1,9%) και κατά 48.884 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018 (αύξηση 1,3%).

Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 113.718 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2017 (μείωση 10,9%) και κατά 18.029 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018 (μείωση 1,9%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 7.263 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2017 (αύξηση 0,2%) και μειώθηκαν κατά 34.293 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018 (μείωση 1,1%).

Αχτσιόγλου: Πρώτη φορά η ανεργία κάτω από 20%

«Η μείωση της ανεργίας τον Μάιο του 2018 στο 19,5% αποτελεί αναμφίβολα μια ενθαρρυντική και αισιόδοξη εξέλιξη» δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την ανεργία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι το ποσοστό της ανεργίας για πρώτη φορά, μετά τον Σεπτέμβριο του 2011, υποχώρησε κάτω από το 20%, ενώ, ειδικά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία έχει μειωθεί κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες.

«Η προσπάθειά μας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας με θεσμικές παρεμβάσεις και ελεγκτική δράση, καθώς και τα στοχευμένα προγράμματα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αποδίδουν καρπούς» υποστηρίζει η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι, με πλήρη συναίσθηση ότι το μέγεθος της ανεργίας εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την ελληνική κοινωνία, με στοχευμένες πολιτικές και αξιοποιώντας κάθε παραγωγική δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας, «συνεχίζουμε την προσπάθεια για την καταπολέμησή της».

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επιβολή της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς, μπορούν να βελτιώσουν ουσιαστικά τη θέση του κόσμου της εργασίας. «Πάνω σε αυτούς του άξονες συνεχίζουμε το έργο μας στο υπουργείο Εργασίας» τονίζει η κ. Αχτσιόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πολεμική Αεροπορία: Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα προμήθειας για τρία προηγμένα μεταγωγικά αεροσκάφη C-390
Οι ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις θέλουν να διευρύνουν τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες όπως εναέριος ανεφοδιασμός μαχητικών και αποστολές εκκένωσης προσωπικού
Αεροσκάφος τύπου C-390
Η 17χρονη έφυγε για να πάει στο φροντιστήριο και βρέθηκε νεκρή στη διώρυγα του Ισθμού - Ήταν κόρη γνωστού γιατρού στη Φιλοθέη
Η κοπέλα, που θα ενηλικιωνόταν σε πέντε μέρες, είχε αποχωρήσει από το διαμέρισμα που μένει με τους γονείς της, προκειμένου να παρακολουθήσει μάθημα σε φροντιστήριο στην περιοχή του Αμαρουσίου
Το ασθενοφόρο που μετέφερε στη σορό της 17χρονης στην Κόρινθο 12
Η εισαγγελέας ζητά την καταδίκη του πρώην αστυνομικού της Βουλής και της συζύγου του για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους
η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την καταδίκη του πρώην αστυνομικού της Βουλής για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος των ανηλίκων παιδιών του αλλά και της συζύγου του
Δίκη πρώην αστυνομικού της Βουλής: Η εισαγγελέας ζητά την καταδίκη των δύο γονιών για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους 8
«Κάναμε δύο φορές χρήση και η Μυρτώ έπαθε επιληπτική κρίση» είπε στην απολογία του ο 26χρονος αρσιβαρίστας
«Της έβαλα το χέρι μου στο στόμα για να μην της γυρίσει η γλώσσα. Έχω δαγκώματα στα δάχτυλά μου» είπε στην απολογία του ο πρώτος από τους τρεις κατηγορούμενους
Μυρτώ Κεφαλονιά 29