Ελλάδα

Ανησυχία για την αύξηση των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας – Τη λήψη μέτρων ζητούν οι δικηγόροι

Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούουν οι δικηγόροι για την αύξηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,  η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, επισημαίνει την  ανάγκη η Πολιτεία να λάβει μέτρα για την πρόληψη και την εξάλειψη του φαινομένου της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Οι δικηγόροι τονίζουν στην ανακοίνωσή τους πως το φαινόμενο της έμφυλης και οι ενδοοικογενειακής βίας έχει λάβει ιδιαίτερες διάστασεις στην χώρα μας, που εκφεύγουν το επίπεδο της συνήθους εγκληματικότητας.

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δολοφονηθεί 13 γυναίκες, ενώ έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης, τονίζουν οι δικηγόροι ζητώντας από την συντεταγμένη πολιτεία να εφαρμόσει υφιστάμενα μέτρα αλλά και να λάβει νέα τόσο στην κατεύθυνση της πρόληψης όσο και της αντιμετώπισης των φαινόμενων αυτών.

Γί αυτό το λόγο, Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε την συγκρότηση άμεσα επιτροπής από επιστήμονες οι οποίοι θα προτείνουν στην πολιτεία λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής έχει ως εξής : 

«Το φαινόμενο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις στη χώρα μας, που εκφεύγουν το επίπεδο της συνήθους εγκληματικότητας.

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δολοφονηθεί 13 γυναίκες, ενώ έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα  σωματικής, ψυχολογικής και  σεξουαλικής κακοποίησης.

Η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει αφενός μεν να εφαρμόσει τα υφιστάμενα μέτρα και αφετέρου να λάβει νέα τόσο στην κατεύθυνση της πρόληψης όσο και της λυσιτελούς αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών.  Και βέβαια, οφείλει να στηρίζει έμπρακτα τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Κάθε καθυστέρηση, διαιωνίζει και επιτείνει το πρόβλημα.  

Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να συγκροτήσει άμεσα Επιτροπή από ειδικούς νομικούς επιστήμονες ώστε στο συντομότερο δυνατό διάστημα να υποβάλει τις προτάσεις της και να συνδράμει την Πολιτεία για την επίλυση του προβλήματος αυτού». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
6