Ελλάδα

Ανησυχία για την αύξηση των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας – Τη λήψη μέτρων ζητούν οι δικηγόροι

Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούουν οι δικηγόροι για την αύξηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,  η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, επισημαίνει την  ανάγκη η Πολιτεία να λάβει μέτρα για την πρόληψη και την εξάλειψη του φαινομένου της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Οι δικηγόροι τονίζουν στην ανακοίνωσή τους πως το φαινόμενο της έμφυλης και οι ενδοοικογενειακής βίας έχει λάβει ιδιαίτερες διάστασεις στην χώρα μας, που εκφεύγουν το επίπεδο της συνήθους εγκληματικότητας.

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δολοφονηθεί 13 γυναίκες, ενώ έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης, τονίζουν οι δικηγόροι ζητώντας από την συντεταγμένη πολιτεία να εφαρμόσει υφιστάμενα μέτρα αλλά και να λάβει νέα τόσο στην κατεύθυνση της πρόληψης όσο και της αντιμετώπισης των φαινόμενων αυτών.

Γί αυτό το λόγο, Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε την συγκρότηση άμεσα επιτροπής από επιστήμονες οι οποίοι θα προτείνουν στην πολιτεία λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής έχει ως εξής : 

«Το φαινόμενο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις στη χώρα μας, που εκφεύγουν το επίπεδο της συνήθους εγκληματικότητας.

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δολοφονηθεί 13 γυναίκες, ενώ έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα  σωματικής, ψυχολογικής και  σεξουαλικής κακοποίησης.

Η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει αφενός μεν να εφαρμόσει τα υφιστάμενα μέτρα και αφετέρου να λάβει νέα τόσο στην κατεύθυνση της πρόληψης όσο και της λυσιτελούς αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών.  Και βέβαια, οφείλει να στηρίζει έμπρακτα τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Κάθε καθυστέρηση, διαιωνίζει και επιτείνει το πρόβλημα.  

Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να συγκροτήσει άμεσα Επιτροπή από ειδικούς νομικούς επιστήμονες ώστε στο συντομότερο δυνατό διάστημα να υποβάλει τις προτάσεις της και να συνδράμει την Πολιτεία για την επίλυση του προβλήματος αυτού». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τα παιδιά γλίτωσαν από θαύμα» λέει υπάλληλος ξενοδοχείου για τη φωτιά στο Zara στην Πάτρα
«Με έπιασε πανικός, ζαλάδα και δεν μπορούσα να αναπνεύσω, το πρώτο μέλημα μου εκείνη τη στιγμή ήταν να βγάλω τα παιδιά έξω από το δωμάτιο με ασφάλεια» λέει η υπάλληλος του ξενοδοχείου
Φωτιά στην σκεπή του Zara Home στην Πάτρα
Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί εντοπίστηκαν μητέρα και γιος μέσα στο σπίτι τους
Τα στοιχεία φέρεται να αποκλείουν εγκληματική ενέργεια και πιθανολογείται ότι πρώτη πέθανε η 78χρονη και ύστερα ο γιος, δίπλα από τον οποίο βρέθηκε ποσότητα χαπιών
Ασθενοφόρο
Ανανεώθηκε πριν 11 λεπτά
«Ο κτηνοτρόφος παρενοχλούσε την κόρη μας» λέει η σύζυγος του 39χρονου για την δολοφονία στο Κιλκίς το 2024
Ο 39χρονος που ήταν μαζί με τον άτυχο 45χρονο το μοιραίο βράδυ, στην απολογία του ανέφερε πως πήγε να ζητήσει τον λόγο απο τον κτηνοτρόφο καθώς, όπως υποστήριξε ο ίδιος, είχε παρενοχλήσει τα δύο ανήλικα παιδιά του
Η κτηνοτροφική μονάδα