Ελλάδα

Ανήσυχος ο Μόσιαλος – Τι λέει για ασθενή που βρέθηκε πάλι με κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό επαναμόλυνσης ασθενούς με SARS-CoV-2 αναφέρθηκε με ανάρτηση στο facebook ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος έγραψε χαρακτηριστικά πως: Ένας υγιής 33χρονος έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 για δεύτερη φορά. Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση δεύτερης λοίμωξης COVID-19 η οποία διαγνώστηκε στον ίδιο ασθενή 4,5 μήνες μετά την πρώτη, μετά δηλαδή από την ανάρρωσή του από την ασθένεια νωρίτερα αυτό το έτος.

Διάφορες μελέτες είχαν αναφέρει στο παρελθόν περιπτώσεις υποτιθέμενης επαναμόλυνσης, αλλά αυτή είναι η πρώτη που επιβεβαιώθηκε μέσω ανάλυσης της γενετικής ακολουθίας του ιού. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, που ηγούνται της μελέτης που (έγινε αποδεκτή προς δημοσίευση στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases), αναφέρουν ότι ο ασυμπτωματικός άνδρας διαγνώστηκε ξανά θετικός για τον ιό μετά από ταξίδι στην Ισπανία.

Click4more: Κορονοϊός: Μεγαλώνει η ανησυχία – Κινέζος μετά από τεσσεράμισι μήνες βρέθηκε πάλι θετικός

Χρησιμοποιώντας ανάλυση της γενετικής ακολουθίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 που ευθύνεται για την επαναμόλυνση, είναι διαφορετικό -κυρίως κατά 24 νουκλεοτίδια- σε σχέση με το αρχικό στέλεχος που είχε μολυνθεί ο ασθενής.

Πέραν των σημειακών αλλαγών στην αλληλουχία, υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δυο στελεχών και φαίνεται πως η επαναμόλυνση οφείλεται στο στέλεχος του ιού που εξαπλώνεται στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Πριν από αυτό το περιστατικό, οι ερευνητές πίστευαν ότι οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19 έχουν πιθανώς ανοσία σε όλα τα στελέχη του. Η επαναμόλυνση είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και με άλλους εποχικούς κορωνοϊούς και αυτά τα νέα δεδομένα, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες ορίζουν την ανοσία στον SARS-CoV-2.

Υπάρχουν πλέον αρκετά στοιχεία ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων εξασθενούν σε ορισμένους ασθενείς μετά από μερικούς μήνες, και ίσως να πρέπει να εμβολιάζονται και οι ασθενείς που έχουν νοσήσει. Ίσως να είναι χρήσιμο να συμπεριληφθούν και πρώην ασθενείς στις κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απάτες από ΜΚΟ: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι για σουίτες ξενοδοχείων και αγορές 100.000 ευρώ – Το ξέπλυμα των δωρεών
Την Πέμπτη ενώπιων ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φιρινίδης – Θα υποστηρίξει την αθωότητά του βασίζοντας τον ισχυρισμό πως δεν βρέθηκαν τα χρήματα για τα οποία κατηγορείται
Κωνσταντίνος Φιρινίδης
Συναγερμός για ισχυρές καταιγίδες που φέρνει η κακοκαιρία Agneta - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο
Η εξέλιξη των φαινομένων τις επόμενες ημέρες θα εξαρτηθεί από την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού, με τον Θοδωρή Κολυδά να προειδοποιεί ότι η Τρίτη και η Τετάρτη ενδέχεται να είναι οι πιο απαιτητικές ημέρες της κακοκαιρίας
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες με θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 21 βαθμούς
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν προς το τέλος του εικοσιτετραώρου - Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Βροχή στην Αθήνα
Απάτη με ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: «Θα λες ότι δεν έχεις ξαναβοηθηθεί – Μην έχεις όνειρα για 40 και 50 χιλιάρικα» έλεγε ο Φιρινίδης σε γονείς άρρωστων παιδιών
Νέες συνομιλίες του Κωνσταντίνου Φιρινίδη προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τις εκκλήσεις δωρεών σε άρρωστα παιδιά
Ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Παιδική Χαρά Κωνσταντίνος Φιρινίδης 27