Ελλάδα

Ανήσυχος ο Μόσιαλος – Τι λέει για ασθενή που βρέθηκε πάλι με κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό επαναμόλυνσης ασθενούς με SARS-CoV-2 αναφέρθηκε με ανάρτηση στο facebook ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος έγραψε χαρακτηριστικά πως: Ένας υγιής 33χρονος έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 για δεύτερη φορά. Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση δεύτερης λοίμωξης COVID-19 η οποία διαγνώστηκε στον ίδιο ασθενή 4,5 μήνες μετά την πρώτη, μετά δηλαδή από την ανάρρωσή του από την ασθένεια νωρίτερα αυτό το έτος.

Διάφορες μελέτες είχαν αναφέρει στο παρελθόν περιπτώσεις υποτιθέμενης επαναμόλυνσης, αλλά αυτή είναι η πρώτη που επιβεβαιώθηκε μέσω ανάλυσης της γενετικής ακολουθίας του ιού. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, που ηγούνται της μελέτης που (έγινε αποδεκτή προς δημοσίευση στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases), αναφέρουν ότι ο ασυμπτωματικός άνδρας διαγνώστηκε ξανά θετικός για τον ιό μετά από ταξίδι στην Ισπανία.

Click4more: Κορονοϊός: Μεγαλώνει η ανησυχία – Κινέζος μετά από τεσσεράμισι μήνες βρέθηκε πάλι θετικός

Χρησιμοποιώντας ανάλυση της γενετικής ακολουθίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 που ευθύνεται για την επαναμόλυνση, είναι διαφορετικό -κυρίως κατά 24 νουκλεοτίδια- σε σχέση με το αρχικό στέλεχος που είχε μολυνθεί ο ασθενής.

Πέραν των σημειακών αλλαγών στην αλληλουχία, υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δυο στελεχών και φαίνεται πως η επαναμόλυνση οφείλεται στο στέλεχος του ιού που εξαπλώνεται στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Πριν από αυτό το περιστατικό, οι ερευνητές πίστευαν ότι οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19 έχουν πιθανώς ανοσία σε όλα τα στελέχη του. Η επαναμόλυνση είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και με άλλους εποχικούς κορωνοϊούς και αυτά τα νέα δεδομένα, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες ορίζουν την ανοσία στον SARS-CoV-2.

Υπάρχουν πλέον αρκετά στοιχεία ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων εξασθενούν σε ορισμένους ασθενείς μετά από μερικούς μήνες, και ίσως να πρέπει να εμβολιάζονται και οι ασθενείς που έχουν νοσήσει. Ίσως να είναι χρήσιμο να συμπεριληφθούν και πρώην ασθενείς στις κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από τον Βοτανικό στα Πετράλωνα: Το 2022 είχε ξεκολλήσει και κατεδαφιστεί κτίριο – Τώρα άλλο κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος
Η υπόθεση έρχεται στο φως καθώς αποτελεί παρόμοια ιστορία με την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα που σόκαρε το πανελλήνιο πριν λίγα 24ωρα
βοτανικός πολυκατοικία
Πετράλωνα: Νέα ερωτήματα για την κατάρρευση της πολυκατοικίας – «Ήμουν τυχερός που δεν πήγα εκείνη την ημέρα στην αποθήκη με τα εργαλεία μου που είχα εκεί»
Ο ενοικιαστής της αποθήκης λέει ότι είχε καταλάβει εδώ και μέρες πως κάτι δεν πήγαινε καλά και αναρωτιέται γιατί δεν σταμάτησαν οι εργασίες όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια
Ενοικιαστής της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα