Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Άννα Μπιθικώτση για Σταμάτη Κόκοτα: «Το τραγούδι έχασε ένα θεό – Ήταν ο “θείος”»

Άννα Μπιθικώτση για Σταμάτη Κόκοτα: «Το τραγούδι έχασε ένα θεό – Ήταν ο “θείος”»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θλίψη προκάλεσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, η είδηση του θανάτου του Σταμάτη Κόκοτα, σε ηλικία 85 ετών, ενώ η κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση θυμάται με αγάπη τον δικό της Σταμάτη.

Συγκινημένη η κόρη του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση, Άννα, μιλώντας στο newsit.gr, κάνει λόγο για τον «θείο Σταμάτη» και θυμάται την βαθιά φιλία που έδενε τον πατέρα της με τον Σταμάτη Κόκοτα.

«Έχω αναμνήσεις από τα 9 χρόνια μαζί με τον Σταμάτη που ήταν οικογένειά μας. Είναι μεγάλη απώλεια. Το τραγούδι έχασε ακόμα ένα θεό στα μέτρα του έρωτα. Για μένα ο Σταμάτης Κόκοτας και για την οικογένεια Μπιθικώτση δεν ήταν μόνο ο μέγας τραγουδιστής, η φωνή-βελούδο, ήταν ο άνθρωπος, ο φίλος, η οικογένειά μας. Ήταν ο θείος Σταμάτης, όπως τον αποκαλούσα και είχα την τύχη αντί για παραμύθια εγώ να μεγαλώνω με αυτά τα τραγούδια και αυτά τα νανουρίσματα από αυτές τις φωνές».

Οι δύο μεγάλοι τραγουδιστές ήταν καρδιακοί φίλοι και όπως περιγράφει η Άννα Μπιθικώτση καθηλωτικά «τώρα είναι στην γειτονιά των αγγέλων με τον Γρηγόρη του, που αγάπησε όσο κανείς άλλος ερμηνευτής τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τον Σταμάτη Κόκοτα. Τους έδενε μία ατέλειωτη φιλία που τώρα είναι ατέλειωτη και αιώνια στους ουρανούς. Αθάνατος».

Τις τελευταίες ημέρες ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο νοσοκομείο της Βούλας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο μεγάλος τραγουδιστής έδινε μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο τα ξημερώματα κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις