Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άνοιγμα της κυβέρνησης στην εκκλησία: Όλοι μπορούν να συμβάλλουν – Στο Live News ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου

Άνοιγμα της κυβέρνησης στην εκκλησία: Όλοι μπορούν να συμβάλλουν – Στο Live News ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου

Βήμα στην κατεύθυνση της ανάγκης συνεργασίας από την κυβέρνηση προς την εκκλησία για τους ελέγχους των rapid test που πρέπει να προσκομίζουν οι πιστοί. Προηγήθηκε η υπαναχώρηση από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο από το να ελέγχει η ίδια τη συμμόρφωση των πιστών στα νέα μέτρα.

Μετά τη νέα στάση της ιεραρχίας που εκφράστηκε μέσω της ανακοίνωσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κυβερνητικές πηγές μίλησαν στο newsit.gr και τόνισαν ότι «η Πολιτεία έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους στην εκκλησία οι οποίοι θα γίνονται από αστυνομικούς και άνδρες της Αρχής Διαφάνειας. Καλεί τους πάντες να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος σε συνεδρίασή της, ανακοίνωνε πως το προσωπικό των εκκλησιών δεν μπορεί να είναι αυτό που θα ελέγχει τους πιστούς.

Ωστόσο, έκανε γνωστό ότι σέβεται τις αποφάσεις της Πολιτείας για τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα (22.11.2021) στους χώρους λατρείας κατά την τέλεση θρησκευτικών ακολουθιών.

Μιλώντας στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Τιμόθεος Άνθης, ανέφερε ότι το τελευταίο πακέτο μέτρων είναι δύσκολο να εφαρμοστεί από τους ανθρώπους που βρίσκονται στους ναούς.

Click4more: Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα rapid test των πιστών – Πράξη ατομικής ευθύνης ο εμβολιασμός

«Δεν έχουμε τους μηχανισμούς για να αστυνομεύσουμε τους ναούς. Δεν μπορούμε να πούμε στον έναν θα μπει και στον άλλον δεν θα μπει στον Οίκο του Θεού», τόνισε, κάνοντας, ωστόσο έκκληση σε όλους τους κληρικούς να εμβολιαστούν.

Παρακολουθήστε από το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο όλες τις εξελίξεις για τα νέα μέτρα στις εκκλησίες και τη θέση της ιεραρχίας:

 

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις