Ελλάδα

Ανοίγουν 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. 

Η απόφαση αυτή όπως είπε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ξεκινήσει αρχικά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα».

Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει  πτωτική πορεία,  ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια  είναι κάτω από 20.000, ωστόσο παραμένει υψηλός και ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία τόνισε ακόμα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Επισήμανε δε ότι τις επιπτώσεις των εορτών του Πάσχα δεν τις έχουμε δει ακόμα και ότι οι επιστήμονες αναμένουν τοπικές εξάρσεις.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία εμφανίζει μείωση, με τον μέσο όρο του 7ημέρου να είναι στις 391 νέες εισαγωγές την ημέρα και ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών στην επικράτεια να ανέρχεται στις 4.900 ασθενείς.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς covid εμφανίζουν σταθερά υψηλό ποσοστό κάλυψης, 82% στην επικράτεια. Οι αποσωληνώσεις είναι περισσότερες από τις νέες διασωληνώσεις και «ελπίζουμε στην αποκλιμάκωση της πίεσης του ΕΣΥ» ανέφερε επίσης η κυρία Παπαευαγγέλου. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 20-60 ετών και το 1/4 των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ηλικίας 35-55 ετών με την συντριπτική πλειοψηφία ανεβολίαστοι, επισήμανε.

Τέλος, αναφερόμενη στον εμβολιασμό είπε ότι προσφέρει ελευθερία και αποτελεί το σημαντικότερο όπλο για τον έλεγχο της πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία για ιατρείο «φάντασμα» σε βίλα – «Μαϊμού» γιατρός «καθάριζε τις τοξίνες από το αίμα» για 6.000 ευρώ
Γυναίκα καταγγέλλει ότι άνδρας που παρουσιαζόταν ως ειδικός παθολόγος ολιστικής ιατρικής πρότεινε στον σύζυγό της πλασμαφαίρεση - «Το αίμα του ήταν μολυσμένο»
Γιατρός 9
Απαλλάσσεται ο επιχειρηματίας που είχε καταγγείλει ο Σπύρος Μαρτίκας για απάτη – Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι
Δεν παραπέμπεται σε δίκη για τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονταν ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος - Τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους κρατούνται στον Κορυδαλλό
Περιπολικό