Ελλάδα

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου – «Κλείδωσε» η αλλαγή στα πρωτόκολλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης στους ειδικούς, που συνεδριάζουν σήμερα (04.01.2022) το μεσημέρι.

Αμέσως αφού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των ειδικών, θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το πως και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Θα πρέπει να γίνει κάτι δραματικό για να αλλάξει η απόφαση» έλεγε στο newsit.gr άνθρωπος με γνώση των δεδομένων. Και τελικά δεν άλλαξε, αφού η εισήγηση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αλλά με νέα δεδομένα όσον αφορά στα πρωτόκολλα, τα οποία και αλλάζουν. Όχι όλα βέβαια. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν θα αλλαξει το 50+1, με τη λογική ότι αν υπάρξει κρούσμα, θα γίνονται τεστ σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο σε όσα κάθονται κοντά στο παιδί που νόσησε. 

Οι αλλαγές στα πρωτόκολλα που φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” είναι πως τα self test από δυο την εβδομάδα θα γίνουν τρία και θα γίνονται και από εμβολιασμένα παιδιά.

Αν εντοπιστεί κρούσμα σε μια τάξη δεν θα γίνεται ιχνηλάτιση μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο παιδί που νοσεί αλλά σε όλη την τάξη, ακόμη και στους εκπαιδευτικούς. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες με θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 21 βαθμούς
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν προς το τέλος του εικοσιτετραώρου - Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Βροχή στην Αθήνα
«Το Χωριάτικο»: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση του κυκλώματος – Οι συναντήσεις στη Ρόδο και το σχέδιο διαφυγής στο Ντουμπάι
Εκατοντάδες φωτογραφίες από την παρακολούθηση των μελών της οργάνωσης, η οποία διήρκεσε συνολικά 118 ημέρες, περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που ξεπερνά τις 4.000 σελίδες
Φοροδιαφυγή στο «Χωριάτικο»
ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Χλιδή με σουίτες, ακριβή νυχτερινή ζωή, business class και πολυτελή γούστα – «Τους χάρισα 50 χιλιάρικα, νομίζεις με νοιάζουν τα λεφτά»
Ο Κωνσταντίνος Φιρινίδης και η σύντροφός του δήλωναν «regular» πελάτες σε πολυτελή ξενοδοχεία και ζούσαν στη χλιδή χωρίς να λογαριάζουν το κόστος, όπως αποκαλύπτουν οι διάλογοι
Κωνσταντίνος Φιρινίδης 14