Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Άνοιξε μεγάλο πολυκατάστημα στην Αθήνα ενώ απαγορεύεται!

Άνοιξε μεγάλο πολυκατάστημα στην Αθήνα ενώ απαγορεύεται!

Μία έκπληξη επιφύλασσε σήμερα το πρωί το άνοιγμα της αγοράς στην Αθήνα, με το Notos να είναι σε λειτουργία, αν και η υπουργική απόφαση σαφώς το εξαιρεί από το δικαίωμα λειτουργίας.

Με βάση την υπουργική απόφαση τα εμπορικά κέντρα, που λειτουργούν με την μέθοδο shop in a shop, όπως είναι η εν λόγω επιχείρηση, θα είναι ανοικτά, αλλά μόνο στις περιοχές εκείνες που δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Η Αττική είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να λειτουργούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Να σημειωθεί ότι το Attica που είναι πολύ κοντά στο Notos παρέμεινε κλειστό.

Μιλώντας στο newsit.gr ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης είπε ότι στην επιχείρηση μετέβη κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ (Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς) και επιβλήθηκε πρόστιμο 8000 ευρώ, εκ των οποίων 5000 ευρώ στην επιχείρηση και 3000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Μάλιστα, όπως μας ανέφερε ο ίδιος η μόνη εργασία η οποία επιτρέπεται στα πολυκαταστήματα είναι η προετοιμασία και η αποστολή ηλεκτρονικών παραγγελιών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός ολίγης ώρα στο κατάστημα θα σπεύσουν και αστυνομικές δυνάμεις.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Παπαδής/Λευτέρης Σουχάιμπ/Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις