Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα με ενδιάμεσες εκπτώσεις!

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα με ενδιάμεσες εκπτώσεις!

Σήμερα, Κυριακή 7 Μαΐου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά. Δείτε τι ισχύει ακριβώς και μέχρι πότε ορίζονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 7 Μαΐου. Τριάντα Κυριακές θα είναι ακόμη ανοιχτά τα μαγαζιά. Παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι που ορίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Οι εργαζόμενοι για τις Κυριακές που δουλεύουν, θα παίρνουν επιπλέον αμοιβή για την εργασία, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων ισχύει είτε το κυλιόμενο ωράριο, είτε η “αμοιβή” με ρεπό μέσα σε κάποια άλλη ημέρα της εβδομάδας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο περιθώριο εγκαινίων Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στην Πατησίων στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα, η κυβέρνηση διαφωνούσε αλλά τελικά συμφώνησε.

Την ίδια ώρα, πανελλαδική απεργία στο εμπόριο για την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 αποφάσισε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με αφορμή την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «μία προσεκτική μελέτη των φερομένων ως συμφωνηθέντων επικεντρώνει φωτογραφικά στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε