Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανοιχτά μαγαζιά και κυριακάτικη βόλτα: Λαοθάλασσα στην Ερμού, κίνηση παντού

Ανοιχτά μαγαζιά και κυριακάτικη βόλτα: Λαοθάλασσα στην Ερμού, κίνηση παντού

Δεν είναι μόνο η Ερμού που, για δεύτερη μέρα, είναι από τη μια πλευρά της ως την άλλη γεμάτη κόσμο καθώς τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Είναι πως ανάλογες εικόνες παρατηρούνται επίσης στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, την Κηφισιά κι αλλού, εντείνοντας την ανησυχία.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα λοιπόν, με τα καταστήματα ανοιχτά και σήμερα Κυριακή (24.01.2021) και με μοναδική προϋπόθεση ένα μήνυμα στο 13033 (για δυο ώρες βέβαια) η Ερμού θυμίζει… ποτάμι, αφού είναι τόσο γεμάτη από τον κόσμο που βγήκε είτε για να ψωνίσει, είτε για να κάνει απλά μια βόλτα.

Οι ουρές και σήμερα παρατηρούνται κυρίως έξω από τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων με ρούχα και παπούτσια, όχι τόσο στα μικρότερα μαγαζιά όπου δεν υπάρχουν ουρές. Έτσι, δεν χρειάζεται, για την ώρα τουλάχιστον, να στέλνουν οι πολίτες διπλά ή τριπλά sms 2 στο 13033 για να ανανεώνουν το δίωρο που έχουν στη διάθεσή τους για ψώνια.

Click4more Θεσσαλονίκη: Κοσμοπλημμύρα στην αγορά – Εντατικοί έλεγχοι για SMS (pics)

Οι περισσότεροι, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του newsit.gr φορούν μάσκες και προσπαθούν, όσο είναι δυνατό να κρατούν τις αποστάσεις όταν στέκονται στην ουρά. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο αυτό.

Στην Ερμού υπάρχουν οχήματα της δημοτικής αστυνομίας που υπενθυμίζουν, μέσω του ηχογραφημένου μηνύματος, στους πολίτες πως πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις.

Η εικόνα στην Ερμού σήμερα είναι περισσότερο κόσμος που ήθελε απλά να βγεί μια βόλτα για να ξεσκάσει. Πολλοί είναι άλλωστε εκείνοι που περπατούν στον πεζόδρομο και τους γύρω δρόμους με έναν καφέ ή ένα κουλούρι στο χέρι.

Κίνηση υπάρχει και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως η Κηφισιά, όπου επίσης έχει βγει πολύς κόσμος έξω για να εκμεταλλευθεί τα ανοιχτά μαγαζιά και τον κάπως καλύτερο καιρό.

Σταμπουλίδης: Καταστροφικό ένα τρίτο lockdown

Μετά τις χθεσινές εικόνες στην Ερμού και τη Θεσσαλονίκη, η ανησυχία των ειδικών είναι δεδομένη.

«Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό lockdown» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολιάζοντας τις ουρές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκαν χθες στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε Π. Σταμπουλίδης.

Ανέφερε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την ερχόμενη Κυριακή ενώ σημείωσε ότι υπάρχει δυναμική στην αγορά και ότι η αύξηση πωλήσεων, κυρίως σε υποδήματα και ρούχα ξεπερνάει το 30%.

Οι επιχειρήσεις άνοιξαν αλλά μπορούν να κάνουν και χρήση των μέτρων στήριξης, και της επιστρεπτέας και των αναστολών, σημείωσε.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις