Ελλάδα

Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα με χαμηλές τιμές και προσφορές όμως ο κόσμος δεν ψωνίζει

Μέχρι τις 6 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά όλα τα εμπορικά μαγαζιά με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν σε ένα καλό τζίρο έστω την τελευταία Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα με προσφορές που φθάνουν ακόμα και 50%.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Newsit και από όσα μας περιέγραψαν οι έμποροι η κίνηση ακόμα και σήμερα, που ο κόσμος άλλες χρονιές χάλαγε το δώρο Χριστουγέννων, είναι υποτονική.

“Είχα πελάτισσες που πέρσυ τέτοιο καιρό που είχαμε μπει ήδη στην κρίση αγοράζαν 2 και 3 ζευγάρια παπούτσια. Φέτος οι ίδιες πελάτισσες πέρασαν αγόρασαν μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια για τα Χριστούγεννα και αυτό ζητώντας να τους κάνουμε καλύτερη τιμή” Είπε στο Newsit ο κ. Χ. Γιαλαμαράκης υπεύθυνος καταστήματος υποδυμάτων σε κατάστημα που λειτουργεί από το 2004. “Αυτή είναι η χειρότερη χρονιά μας” είπε ο κ. Γιαλαμαράκης καθώς παρά τις χαμηλότερες τιμές, τις προσφορές και την διάθεση για εκπτώσεις ο κόσμος παραμένει παγωμένος και φοβισμένος και δεν καταναλώνει.

Έξω από μια βιτρίνα συναντήσαμε τον κ. Κομνηνό με την σύζηγο του κοιτούσαν ένα γυναικείο σακάκι που κόστιζε 140 ευρώ. “Δεν θα το πάρω” μας είπε η κ. Κομνηνού “γιατί είναι ακριβό”. Φέτος αποφάσισαν  να ψωνίσουν μόνο τα απαραίτητα “και αυτά μετριοπαθώς”. Τα επιπλέον κόπηκαν καθώς πρώτα πρέπει να καλυφθούν πιο σημαντικές υποχρεώσεις.

Όμως και αυτού του τύπου οι προσφορές δεν μπορούν να “ζεστάνουν” καταναλωτές όπως ο κ. Μιχαλάρος που φέτος θα χαλάσει για τα Χριστούγεννα μόλις 100 ευρώ. “Τόσα περισσεύουν, τα υπόλοιπα θα πάνε στις οικογενειακές υποχρέωσεις και ελπίζω του χρόνου τα πράγματα να είναι καλύτερα”.

Όσοι αγοράζουν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα βγάλουν μετρητά είπε ο Κώστας Φουρλής ιδιοκτήτης καταστήματος ανδρικών ενδυμάτων. “Τις πιστωτικές κάρτες τις έχουν κόψει. Πλέον  οι αγορές γίνονται μόνο με μετρητά” συμπλήρωσε ο καταστηματάρχης που ελπίζει μέχρι το απόγευμα κάτι να γίνει ώστε να μην πάει χαμένη η Κυριακή.

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ έως το τέλος του 2011 από το σύνολο 130.000 μικρών επιχειρήσεων θα έχουν βάλει λουκέτο οι 60.000-70.000. Από την αρχή του χρόνου έχουν κλείσει περισσότερες από 16.000 εμπορικές επιχειρήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφανίστηκε ο ενοικιαστής της Σταυρούλας Λεβεντάκη - «Χτενίζουν» κάμερες για να εντοπίσουν τα τελευταία ίχνη της
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητά τον Σκοπιανό ενοικιαστή που ήταν ο τελευταίος που είδε την 45χρονη πριν την εξαφάνισή της από τον Βαρύπετρο Χανίων
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε
Νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης και το θρίλερ με την πυρίτιδα
Δεν υπήρχαν αποτυπώματα του στο φλόμπερ, δεν ανιχνεύθηκε αίμα στα ρούχα του Ιταλού, ενώ δεν υπάρχει dna της άτυχης γυναίκας στα νύχια του αλλά ούτε και γενετικό υλικό του φερόμενου δράστη στα νύχια της 54χρονης
Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης, το θρίλερ με την πυρίτιδα και τα νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία 9