Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα: Βλέπουν αλλά… δεν ψωνίζουν! ΦΩΤΟ

Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα: Βλέπουν αλλά… δεν ψωνίζουν! ΦΩΤΟ

Ανοιχτά είναι σήμερα τα μαγαζιά, από τις 11 το πρωί,  ωστόσο είναι λιγοστός ο κόσμος που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να κάνει τα ψώνια του την Κυριακή.

Οι περισσότεροι βρέθηκαν στην Ερμού, χάζεψαν βιτρίνες αλλά… μέχρι εκεί. Ακόμα κι αν έμπαιναν στα μαγαζιά, δεν έφευγαν με σακούλες στο χέρι.

Κατά την πρώτη Κυριακή της περιόδου των εκπτώσεων (οι οποίες ξεκίνησαν στις 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου) τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν κανονικά βάσει του νόμου 4177/2013.
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα εμπορικά καταστήματα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ενώ τα μεγάλα εμπορικά θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (OIYE) προκήρυξε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία. “Καλούμε τα σωματεία μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές, να συμμετάσχουν στην απεργία, δίνοντας δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ούτε αναγκαία είναι, ούτε ωφέλιμη για τους καταναλωτές, που τόσο μεγάλος λόγος γίνεται” ανέφερε η ομοσπονδία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε