Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία: Τελευταίο δρομολόγιο τον Μάρτιο (pics, video)

Ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία: Τελευταίο δρομολόγιο τον Μάρτιο (pics, video)

Ένα ακόμα πλήγμα του κορονοϊού στην χώρα μας στον χώρο του τουρισμού δέχεται και ο κλάδος που περιλαμβάνει τα ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία τα οποία πραγματοποιούν ξεναγήσεις σε Αθήνα και Πειραιά.

Τελευταίο δρομολόγιο που έκαναν τα ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία ήταν στις 15 Μαρτίου και μάλιστα οι κρατήσεις τις επόμενες ημέρες ήταν πλήρεις με τουρίστες, σύμφωνα με την Αθηνά Χινκς, διευθύντρια σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα αλλά και με παρουσία σε 110 πόλεις στον κόσμο που μεταφέρουν 18 εκατομμύρια τουρίστες.

Η κ. Χινκς αναφέρει πως αυτή τη στιγμή τα 14 ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία του στόλου είναι καθηλωμένα σε ένα πάρκινγκ στον Ταύρο όπου και επισκεφθήκαμε όπως βλέπετε στις εικόνες του Newsit.gr.

Οι σκηνές στο αμαξοστάσιο που βρίσκονται τα ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία είναι χαρακτηριστικές με τα λεωφορεία να βρίσκονται παρατεταγμένα σε ένα μεγάλο σκέπαστρο να φυλάσσονται από τον ήλιο και μέσα στα οχήματα όλα έτοιμα με αντισηπτικά στην είσοδο και προστατευτικά πλέξιγκλας στην θέση του οδηγού.

Η τουριστική κίνηση έχει ξεκινήσει δειλά – δειλά σε κάποια σημεία της Αττικής αλλά δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζονται τα γραφεία των τουριστικών λεωφορείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες από τα υπόλοιπα γραφεία, στις 110 πόλεις πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μόνο σε 10, την Βουδαπέστη, Πετρούπολη, Μόσχα, Νάπολι, Σεβίλλη, Φλωρεντία, Ντουμπάι, και στις χώρες Μάλτα και Γερμανία, ενώ η προβλέπουν πως θα αγγίξουν μετά βίας το 20% της περσινής σεζόν.

Στην χώρα μας έχει παίξει, επίσης, καθοριστικό ρόλο ότι δεν έχει ξεκινήσει η κρουαζιέρα και η επίσκεψη τουριστών μέσω αυτών, καθώς από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρεί μεγάλος αριθμός τουριστών για το κέντρο της Αθήνας και την ξενάγηση με τα λεωφορεία.

 

Επίσης καθοριστικό ρόλο έπαιξε ότι η χώρα μας δεν δέχεται τουρίστες από το Ισραήλ και την Αμερική που είναι μεγάλοι λάτρεις των ξεναγήσεων.

 

Τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα επισκέπτονταν πάρα πολλοί πολίτες κι από την Ινδία, που επίσης φέτος δεν έχουν έρθει, ενώ τέλος στις κρουαζιέρες συμμετείχαν πολίτες από την Ιταλία, την Ισπανία, και την Βραζιλία που έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα από τον κορονοϊό και δεν αναμένεται να έρθουν.

Τα επόμενα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 16 Ιουλίου δειλά – δειλά, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν και οι 44 εργαζόμενοι της εταιρίας στην δουλειά τους αφού οι κρατήσεις για τις ξεναγήσεις είναι ελάχιστες.

Ρεπορτάζ / Φωτογραφίες: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις