Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στον δήμο Αγίου Δημητρίου – Ποια η κατάσταση σε άλλες περιοχές

Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στον δήμο Αγίου Δημητρίου – Ποια η κατάσταση σε άλλες περιοχές

Τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη χιονόπτωση στον Δήμο Αγίου Δημητρίου έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο με τον αποχιονισμό στην περιοχή να ολοκληρώνεται.

«Από χθες σε όλους τους δρόμους στην πόλη μας μπορούμε να κυκλοφορούμε κι αυτό χάρη στη σκληρή και συντονισμένη προσπάθεια», αναφέρει σε μήνυμά της η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, η οποία μεταξύ άλλων τονίζει πως: «Ρίξαμε 10 τόνους αλάτι, από προμήθειες του Δήμου και μικρή προσθήκη της Περιφέρειας, στα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας. Ζητήσαμε και λάβαμε υποστήριξη από δύο εταιρείες, που εκτελούν έργα στην πόλη, οι οποίες πρόθυμα και αφιλοκερδώς διέθεσαν τρία επιπλέον μηχανήματα, που προστέθηκαν στα τρία δικά μας και τους ευχαριστούμε θερμά. Αν και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες ήταν γρήγορα προσβάσιμες, η ιδιαίτερη γεωμορφολογία (στενοί δρόμοι με μεγάλη κλίση και κλίμακες) και ο πάγος της επόμενης ημέρας, δυσκόλεψαν πολύ και καθυστέρησαν το έργο του αποχιονισμού. Παράλληλα, μέσω της γραμμής του δημότη και όλων των δικτύων επικοινωνίας, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να εξυπηρετήσαμε επείγοντα περιστατικά, αλλά και να συνδράμουμε συμπολίτες μας σε ανάγκη».

Και η κ. Αναδρούτσου προσθέτει: «Οφείλω να δηλώσω δημόσια τη συμπαράστασή μου προς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έζησαν μια τρομακτική ταλαιπωρία με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και τη διαχείριση από τον αρμόδιο φορέα ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ. Αν και πλέον είναι γνωστό σε όλους ότι τόσο η αποκατάσταση βλαβών, όσο και η κοπή κλαδιών πλησίον αγωγών είναι αποκλειστική ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ, δεν παύει να μας απασχολεί και να μας κινητοποιεί. Με τη συνδρομή μας σε αρκετές περιπτώσεις επιταχύνθηκε η αποκατάσταση, όμως όσο παραμένουν σβηστές παροχές, ουδείς μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος».

Γλυφάδα

 

Ανοιχτές και προσπελάσιμες είναι από χτες οι οδικές αρτηρίες και στον Δήμο Γλυφάδας, ενώ σήμερα συνεχίστηκε η προσπάθεια αποχιονισμού των μικρών στενών στις διάφορες γειτονιές. Συνολικά έριξαν 75 τόνους αλάτι μέσα σε 72 ώρες, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση κοπής και απομάκρυνσης των πεσμένων κλαδιών και δέντρων. Η δημοτική Αρχή μίσθωσε εκτάκτως για την κακοκαιρία επιπλέον μηχανήματα έργου και γερανούς ιδιωτών. «Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση μέχρι να επιλυθεί και το τελευταίο ζήτημα που δημιούργησε η κακοκαιρία», είπε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Η μάχη την πρώτη ημέρα, τη Δευτέρα, ήταν άνιση. Η χιονοκαταιγίδα ήταν σφοδρότατη και το χιόνι πυκνό σε όλη τη Γλυφάδα, από τον Υμηττό μέχρι την παραλία. Οι δρόμοι της πόλης μας πια έχουν όλοι σαρωθεί και είναι ανοιχτοί και ασφαλείς, με μόνη εξαίρεση λίγα μικρά και στενά δρομάκια, στα οποία δεν χωρούν να περάσουν μηχανήματα».

Διόνυσος 

Παρά την ιδιομορφία του Δήμου Διονύσου με το ορεινό στοιχείο των δημοτικών ενοτήτων του, ο αποχιονισμός προχώρησε πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι άλλες φορές, σύμφωνα με την δημοτική Αρχή. Ο Δήμος διέθεσε συνολικά 52 μηχανήματα της υπηρεσίας και ιδιωτών, τα οποία επιμερίστηκαν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Το έργο του αποχιονισμού σε πολλά σημεία, με τους επικλινείς δρόμους ήταν εξαιρετικά δύσκολο έως και προβληματικό, λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος και του ισχυρού παγετού, αλλά και των δεκάδων σταθμευμένων οχημάτων, που εμπόδιζαν τη διέλευση των μηχανημάτων του Δήμου, ενώ σημειώθηκαν μηχανικές βλάβες και υπήρξε και ατύχημα χειριστή, όχι όμως με σοβαρό τραυματισμό. Όπως αναφέρει η δημοτική Αρχή, τα όποια προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν αποκατασταθεί, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του βασικού και δευτερεύοντος οδικού δικτύου και σήμερα η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο τριτεύον οδικό δίκτυο.

Νέα Φιλαδέλφεια

Την «επιστροφή σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητα, στους δρόμους της πόλης», έχει ανακοινώσει και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος στην ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν «για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις